Gründer og CEO Stein Ove Eriksen og CFO Øystein Drageset i Huddly.

Enorm interesse for Huddly før børsnotering

Videostartupen har hentet 296 millioner kroner før neste ukes børsnotering. Tilbudet ble 15 ganger overtegnet.

Publisert Sist oppdatert

Som varslet mandag, er det gjennomført en transaksjon med Huddly-aksjer for til sammen 767 millioner kroner. Transaksjonen priser selskapet til knappe tre milliarder kroner.

Eksisterende aksjonærer solgte rundt 25,9 millioner aksjer for til sammen 401 millioner kroner.

Gitt at selskapet fulgte planen for nedsalg som ble offentliggjort mandag, har gründer og CEO Stein Ove Eriksen solgt 20 prosent av sin aksjebeholdning, gjennom selskapet SOM Holding, for 34,7 millioner kroner.

Tidligere Huddly-topp, Jonas Rinde, som nå er gründer og daglig leder i Nomono, har da også solgt resten av sine aksjer, som han eide gjennom Electric Works AS. Det ga en utbetaling på rett under 40 millioner kroner.

Også selskapene eid av hovedaksjonær og styreleder Graham Williams skal ha solgt 5,7 millioner av sine aksjer for 88,6 millioner kroner.

I en selskapsmelding opplyses det at flere «hjørnesteinsinvestorer» på forhånd hadde tegnet seg for en del av aksjene, verdt til sammen 350 millioner kroner. Disse inkluderer DNB (110 millioner kroner), Arctic Asset Management (90 millioner kroner), Berenberg Bank (50 millioner kroner), Handelsbanken Fonder (50 millioner kroner og KLP Kapitalforvaltning (50 millioner kroner).

Det ble også utstedt mer enn 19 millioner nye aksjer, noe som tilfører Huddly 296 millioner kroner i frisk kapital. Dette tilbudet ble ifølge en selskapsmelding tirsdag overtegnet 15 ganger, så det er lite å si på interessen for selskapet i forkant av noteringen på Euronext Growth.

Etter planen skal det være mulig å handle Huddly-aksjer på Euronext Growth fra 15. februar.