karbontech

Anders H. Lier (CEO/Founder), Hanne Ek (CFO/co-founder), Brian West (Head of Business Development / Co-founder) og Christel Mathiesen (Head of Carbonunity /co-Founder)

Energi.AI har hentet 15 millioner kroner

Startup-profil Anders H. Lier har fått med seg en håndfull profilerte investorer og suksessgründere på eiersiden i teknologiselskapet som skal hjelpe kundene å redusere sitt klimaavtrykk.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått med oss meget erfarne serie-entreprenører og ledende «impact tech»-investorer til å backe oss. Dette gir oss muligheten til å sette ytterligere fart og realisere vår globale ambisjon, sier gründer og daglig leder, Anders H. Lier.

Lier er kjent som impact-investor og tidligere toppsjef i Katapult. I fjor dro han i gang et nytt «impact scaleup»-studio ved navn Propell.

Energi.AI ble lansert under FNs generalforsamlingsuke i New York i september 2021, og ble samtidig en del av studioet til Lier. Plattformen samler inn data og kartlegger klimautslippene til sine kunder.

Nå har Energi.AI hentet 15 millioner kroner, i frisk kapital.

LES OGSÅ: De trodde han var halvgal da han bare ville investere i selskaper som gjorde verden bedre - nå gjør Anders H. Lier det igjen

Slik fungerer verktøyet

Programvaren til Energi.AI kan integreres med ERP-løsninger («enterprise resource planning») og andre eksterne datakilder, og presenterer kartleggingen i unike «dashboards».

Således kan plattformen være et effektivt verktøy for å måle, redusere og fjerne karbonutslipp.

«Dette gir et fullautomatisert karbonregnskap til en brøkdel av prisen for hva det koster i dag,» skriver Energi.AI i en pressemelding.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Dette er de profilerte investorene

Blant investorene som nå kommer inn på eiersiden i Energi.AI, er Trond Riiber Knudsen, Jakob Hatteland (Autostore), Peder Nærbø (Bulk Infrastructure), Stian Rustad (24Sevenoffice) og Tjuvholmen Ventures.

Lier vil ikke røpe verdivurderingen på selskapet, men kan fortelle at den er på et «tresifret millionbeløp».

Pengene som er hentet inn skal ifølge Lier brukes til å videreutvikle produktet, rekruttering, samt videre satsning i utlandet.

I dag er Energi.AI til stede i Norden og USA. På trappene står Europa. I løpet av 2022 er målet å lanserer i Belgia, Nederland, Tyskland, Sveits, Østerrike, og Storbritannia.

LES OGSÅ: Cognite-avhoppere lager software for å hjelpe næringslivet i møte med EUs kamp mot «grønnvasking»

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*