karriere

Emma Tryti blir sjef i Airthings: «Denne jobben er en unik mulighet»

Øyvind Birkenes går av som leder og blir erstattet av den tidligere Kron-sjefen.

Emma Tryti, daglig leder Kron
Emma Tryti, daglig leder Kron
Publisert Sist oppdatert

Emma Tryti tar over roret i Airthings, det Firda-kontrollerte vekstselskapet som lager målere og software for måling av luftkvalitet. Tryti har bakgrunn som leder i spareappen Kron og har erfaring fra Vipps. Hun har dessuten sittet i styret til Airthings siden 2021.

Hun kommenterer overfor Shifter at den nye toppjobben er en unik mulighet til å bidra til å realisere et viktig oppdrag - bedre innendørs luftkvalitet for alle.

– Airthings bidrar til at folk får et bevisst forhold til luften de puster, påvirkningen det har på helsen og hva man kan gjøre med det. Produktene bidrar også til energieffektivisering i skoler og kontorlokaler – også dette av stor samfunnsmessig betydning i den tiden vi lever i.

Tryti begynner i jobben i andre kvartal 2024 når Øyvind Birkenes, som har vært leder i selskapet i ti år, går av. 

God timing

Tryti tror Kron klarer seg fint hos Storebrand uten henne.

– Jeg har fått en sjelden mulighet, og Kron er i gode hender i Storebrand. Jeg er stolt over hva teamet har fått til. Kron har nå over 60.000 nye kunder, 11 milliarder under forvaltning og en stor andel daglige besøkere, påpeker Tryti.

Styreleder og største eier Geir Førre kommenterer rekrutteringen i en børsmelding fra Airthings.

– Emma kommer inn i Airthings på en spennende tid. Hennes sterke lederegenskaper og bakgrunn fra software for konsumenter vil hjelpe oss i den neste vekstfasen, sier han.

Førre sier til Shifter at han har kjent Emma Tryti tilbake fra tiden hun var i styrespesialist-selskapet Bloom som hun selv hadde startet. Hun ble tatt inn i styret u Airthings for to og et halvt år siden. I nyere tid kom hun inn i styret i Firda.

– Hun er et skarpt styremedlem, veldig strategisk og et sterkt hode. Hun er ambisiøs og har gode instinkter. Parallelt har jeg skjønt at hun er en veldig god sjef og er dyktig med mennesker.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS