avtale

Eilert Hanoas data-satsing inngår kontrakt med Helse Sør-Øst

Ledidi lander kontrakt med stor aktør.

Einar Martin Aandahl, CEO i Ledidi og Eilert Hanoa, styreleder og aksjonær i Ledidi.
Publisert Sist oppdatert

Ledidi AS har inngått avtale med Helse Sør-Øst (HSØ) om leveranse av den skybaserte plattformen Ledidi Core til forskningsprosjekter og kliniske registre.

Kahoot-sjef og storeier, Eilert Hanoa, eier rundt 8 prosent av aksjene i Ledidi og er styreleder i selskapet. 

Ledidi Core er en ende-til-ende plattform for datainnsamling, statistisk og grafisk analyse, og er utviklet med særlig fokus på samarbeid mellom institusjoner nasjonalt og internasjonalt.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

HSØ er det største av de fire regionale helseforetakene i Norge, og leverer spesialisthelsetjenester til 57% av befolkningen (3,1 millioner mennesker). Foretaksgruppen har 81 000 medarbeidere, og avtalen dekker alle helseforetakene i HSØ i tillegg til de 5 private sykehusene HSØ samarbeider med.

– Vi håper Ledidis programvare vil være av stor verdi for forskere og klinikere i HSØ. Vi er stolte av avtalen, og håper vi kan gi et solid bidrag innen forskning og pasientbehandling, sier Einar Martin Aandahl, administrerende direktør i Ledidi AS som selv har bakgrunn som lege og forsker.

Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF, er tilfreds med at avtalen med Ledidi er signert.

– Avtalen er viktig for å realisere Helse Sør-Østs ambisjoner om mer effektiv bruk av helsedata, først til forskning og i neste fase til kvalitet og pasientbehandling. Våre forskningsmiljøer får tilgang til et moderne verktøy som vil være særlig verdifullt i samarbeidsprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Det er også viktig for oss å kunne utnytte data fra klinisk virksomhet på en bedre måte i kvalitetsarbeidet, for å kontinuerlig forbedre tilbudet til pasientene. 

Ledidis ende-til-ende løsning for datainnsamling, analyse og samarbeid gjøres tilgjengelig ved alle helseforetakene og de ideelle, private sykehusene i Helse Sør-Øst.

Ledidi, som ble etablert i 2016, omsatte for 3,5 millioner kroner i 2022 og fikk et resultat før skatt på -42 millioner kroner. Totalt innskutt egenkapital i selskapet var i 2022 på 115 millioner kroner.