Eilert Hanoa, styreleder i Kahoot. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Eilert Hanoa, styreleder i Kahoot. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Eilert Hanoa blir ny Kahoot-sjef

Styrelederen i Kahoot rykker inn som ny CEO i edtech-raketten.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding torsdag morgen går det frem at Eilert Hanoa tar over sjefstolen i Kahoot fra 1. desember. Åsmund Furuseth går over i rollen som Chief Product Officer.

Samtidig som styrelederen går inn som CEO, tar Harald Arnet over styreleder-rollen. Han representerer Jan Haudemann-Andersen, som i dag er største eier gjennom investeringsselskapet Datum Group.

Hanoa har allerede vært å betrakte som en arbeidende styreformann, og har jobbet tett med Åsmund Furuseth siden han tok over lederrollen i mars 2018.

– De siste to årene har inntektene vokst med mer enn 300 prosent i året, vi har passert våre første 100.000 betalende brukere, og vi forventer å gå i pluss i driften i dette kvartalet. Åsmund har vært avgjørende i utviklingen av Kahoot helt siden lanseringen. Det er et privilegium å jobbe videre med Åsmund for å bygge selskapet inn i neste fase, sier Eilert Hanoa i børsmeldingen.

Børsrakett

Etter at Kahoot ble notert på OTC-listen i fjor har verdien steget kraftig. I den siste emisjonen før noteringen var selskapet verdsatt til 792 millioner kroner.

Da selskapet ble notert på Merkur på Oslo Børs, fortsatte kursen å stige - fra litt over 40 til nå rundt 58 kroner per aksje. Nå er markedsverdien på 7,5 milliarder kroner.

Gründer og investor

Eilert Hanoa har selv gründet flere selskaper, og 49-åringen har over 25 år bak seg i den norske software-industrien.

Han er kanskje mest kjent for å ha grunnlagt økonomistyringssystemet Mamut, som senere ble kjøpt opp av Visma, der Hanoa jobbet som en av lederne frem til 2018.

Han var den første aktive investoren i Kahoot og har vært styreleder siden 2015.

Powered by Labrador CMS