proptech

Eiendomsgigant satser igjen på norske startups

Entra tar Arealize og Proxpect Drones inn i varmen. 

Maria Grøneng Hope, leder for fremtidens arbeidsplass i Entra, og gründer og daglig leder i Arealize, Sophie Irgens.
Publisert Sist oppdatert

Eiendomsutvikleren Entra annonserer mandag flere samarbeid med norske oppstartsselskaper, deriblant trondheimsbaserte Arealize, etablert i 2021. 

Selskapet kan med utgangspunkt i eksisterende tegninger og gjeldende regler for et lokale, lage ulike løsninger for utforming og tilpasninger ved hjelp av kunstig intelligens.

– Med selvstendige algoritmer kan Arealize tegne en ny løsning for et lokale underveis i et møte med en kunde. På denne måten får kunden raskt se om lokalet er riktig for dem og hvilket potensial som finnes, sier gründer og daglig leder i Arealize, Sophie Irgens.

Mer enn 70.000 mennesker tilbringer arbeidshverdagen sin i et Entra-bygg, opplyser Maria Grøneng Hope, leder for fremtidens arbeidsplass i Entra, i en pressemelding. 

Droneinspeksjon

Proxpect Drones har også landet en "omfattende rammeavtale" med Entra.

Drammen-selskapet fra 2015 med gründer Dan Richard Isdahl-Engh i spissen, tilbyr droneinspeksjonstjenester. Selskapet har som ambisjon å bidra til samfunnsøkonomiske besparelser og klimagassutslipp over tid. 

Rammeavtalen med Entra dekker et bredt spekter av tjenester, inkludert termisk- og elektro-optisk fotogrammetri, maskinsynsanalyse, blant flere ting. 

Marius Breimo, innkjøpssjef i Entra, skriver om drone-avtalen i en pressemelding: 

– Potensialet som ligger i å kombinere droneinspeksjonsteknologi med smart eiendomsforvaltning vil ikke bare transformere måten Entra forvalter sine eiendommer på, men vil også sette en ny standard for bransjen.