sirkulær økonomi

Entra inngår samarbeid med ombruks-startup

Den børsnoterte eiendomssgiganten skal bruke Loopfront til å systematisere arbeidet med gjenvinning og sirkulære løsninger.

F.v.: Emilie Marley, miljørådgiver i Entra, Michael Curtis, Chief Circularity Officer i Loopfront, Knut Sverre Westby, Key Account Manager i Loopfront, Henning Stalsberg, leder service og driftstjenester i Entra og Karoline Veum Høines, miljørådgiver i Entra.
Publisert Sist oppdatert

Med mål om å utøve en mer sirkulær eiendomsforvaltning har Entra inngått et samarbeid med startupen Loopfront som leverer en norskutviklet digital løsning for ombruk av møbler, inventar og byggematerialer.

– Vi skal kartlegge det vi har for å bruke materialer på tvers av våre eiendommer, innen vi kjøper nytt. Vi ønsker å løfte kompetansenivået i hele organisasjonen når det kommer til ombruk, og vi har derfor vært på jakt etter et program som kan gi oss oversikt både i eiendomsporteføljen og i prosjektene våre, sier Karoline Høines, miljørådgiver i Entra.

Entra startet sin ombruksreise med pilotprosjektet i Kristian Augusts gate 13 – Norges første sirkulære bygg i stor skala. I alle de ca. 100 byggene som eiendomsselskapet eier og drifter finnes det overskuddsmateriell og materialer som kan bli en ressurs ved fremtidige leietakertilpasninger og rehabiliteringer. 

Entra har et mål om å være et klimanøytralt selskap innen 2030. 

Skal jobbe med ombruk i alle team

Med en helhetlig ombruksplattform på plass, kommer Entra til å utvikle en plan for intern organisering av byggene de forvalter i Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen og Sandvika. Entras miljørådgivere vil sammen med ansvarlige i hver region sørge for å kartlegge aktuelle prosjekter. Deretter står hele eiendomsporteføljen for tur.

– Vi starter med de byggene med antatt høyest potensial, ett bygg i hvert av våre 11 eiendomsteam. Dette for å bygge kompetanse i alle team og høste erfaringer underveis. Når vi har fått en oversikt over hva vi har, kan vi sette konkrete mål for en mer sirkulær eiendomsforvaltning, sier Høines.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.