helse

Dr. Dropin sikter mot dobling av omsetningen på bedriftshelsetjeneste i 2024

Dr. Dropin Bedrift har nå Hydro, McDonalds og 1998 andre bedriftskunder i milliardmarked.

Erik Ruhs leder Dr. Dropin Bedrift. Daniel Sørli er gründer og ansikt utad i Dr. Dropin.
Publisert Sist oppdatert

– Vi opplever veldig god fart nå. Omsetningen så langt i år er femdoblet mot samme periode i fjor.

Det sier daglig leder i Dr. Dropin Bedrift, Erik Ruhs

Askeladden & Co bygget opp den private legeklinikken Dr. Dropin og solgte en andel av aksjene i 2022 i en transaksjon som verdsette selskapet til 850 millioner kroner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

I august det samme året ble også Dr. Dropin Bedrift lansert som en egen tjeneste rettet mot markedet for bedriftshelsetjenester. 

Potensialet er stort nok bare i Norge. 

Rundt 50 prosent av norske bedrifter er lovpålagt å ha bedriftshelsetjeneste. Dette gjelder særlig arbeidsplasser hvor ansatte ikke jobber på kontor, og det er anslått at det omfatter rundt 60 prosent av den totale arbeidsstokken. 

– Vi skiller oss fra klinikktjensten til Dr. Dropin blant annet ved at vi også leverer rådgivning om lovkrav rundt HMS og arbeidsmiljø, sier Ruhs.

Årlig omsettes det for over to milliarder kroner i bedriftshelsetjenester, et marked hvor største aktør Avonova omsetter for 1,6 milliarder kroner i året totalt inkludert Sverige, og 600 millioner i Norge. 

Ruhs forteller at Dr. Dropin Bedrift omsatte for 19,5 millioner kroner i 2023, og sikter mot å doble omsetningen i 2024. Det tallet kan sammenlignes med en total omsetningen for konsernet i 2022 på 300 millioner kroner. 

– Det er ambisiøst, men vi er godt i gang. Vi sikter også mot å gå i null i 2024, og følger den planen så langt.

Videre vekst skal blant annet skje med storkunder som Hydro og McDonalds Norge. 

– Kundene er fornøyde. Vi opplever høye kundeskårer av flere grunner, som for eksempel friksjonsløs kundereise og enkel integrering mot løsningen, sier Ruhs som avviser at store kunder har kommet inn på kunstig lave priser i starten. 

– Det har vært en jevn oppbygging med god vekstrate. Det tar tid å få alle disse bedriftene ombord i ordningen.

Mot Sverige på sikt

Dr. Dropin åpnet nylig sin første klinikk i London. Ifølge Ruhs skal ikke bedrifthelsetjenesten ut av landet i år, men det er planen på sikt. 

– I 2024 er planen å fortsette veksten i Norge. Vi ser stort potensial i utvikling av tjenesten her. På sikt er det naturlig å se utover landegrensene, for eksempel til Sverige.