INVESTERING

Dovetail gjør sin andre investering på kort tid

Det nyetablerte investeringsselskapet går inn på eiersiden i it-konsulentselskapet Frend Digital.

Publisert

I april investerte Dovetail, sammen med Ferd og Skyfall, i logistikkstartupen 360 Logistics. Selskapet kjøper nå 30 prosent av Frend Digital, som trolig prises rundt 60 millioner, ifølge Finansavisen.

Det nyetablerte konsulentselskapet leverer digitale løsninger for små og mellomstore bedrifter. Selskapet som ble etablert i 2012 har kunder som ByTimo, Holzweiler, Mustad Eiendom og AKJ.

– Vi har som mål å bli den ledende teknologipartneren for små- og mellomstore bedrifter, og skal vokse fra godt over 20 millioner i omsetning i fjor, til 100 millioner i løpet av noen år, sier Henrik Ruud, medgründer i Frend, i en pressemelding.

Skeil som strategisk co-investor

Med på eiersiden kommer Skeil, som er Skeil er hovedeier i rekrutterings- og konsulentselskapene, Amby og Kvant. De skal hjelpe Ferd med å tilrettelegge og skalere organisasjonen for den planlagte veksten, i en tid med mangel på it-talenter.

– Denne type co-investeringer har vi gjort mindre av i Skeil, men kombinasjonen av aktører og ambisjoner gjorde dette såpass interessant for oss, sier medgründer Jørgen Iversen i Skeil.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*