rettssak

Dom i Bill Kill-saken: TheFactory-selskap frikjent

TheFactory-siden skal frikjennes og tilkjennes saksomkostninger.

Bill Kill-gründer Sonnie Christine Jakobsen og advokatfullmektig Gisken Andersen fra Wikborg Rein.
Publisert

Saken mellom styret i Bill Kill og TheFactory-selskapet TheFactory Angels I (TFAI) handlet om at Bill Kill-siden mente TFAI hadde plikter som cofounder som gikk lenger enn rollen som ordinær aksjonær.

I søksmålet krevde de å få kjøpe tilbake TFAIs aksjer i Bill Kill til kostpris ettersom TFAI angivelig ikke hadde opptrådt i tråd med en slik cofounder-roller.

Nå har retten kommet til at TheFactory-siden skal frikjennes og tilkjennes saksomkostninger.

Styreleder i TFAI, Ingar Bentsen, sier til Shifter at styret naturligvis er fornøyde med utfallet av søksmålet og at dommeren dømte i deres favør.

– En rettssak krever dessverre mye fokus og tid, og det har helt klart vært en stor belastning for oss å bli stevnet i en sak vi mener aldri burde vært ført for en domstol. Vi er godt fornøyd med at dommeren lyttet til våre fremførsler, og at vi er fullstendig frifunnet og tilkjent saksomkostninger.

– Vi forsøkte å nå frem med dialog og således å unngå å måtte å komme i denne situasjonen, men dessverre så ønsket ikke motparten å sette seg ned med oss for å løse dette utenfor rettsapparatet.

Bentsen peker på at det vært belastende å sitte i situasjonen.

– Som vi fremførte i retten så er dette en tap-tap sak for oss, og selv om vi er fullstendig frifunnet så har naturligvis frifinnelsen en bitter ettersmak hvor både våre og Bill Kills midler og tid burde vært brukt på helt andre ting enn advokater og dette søksmålet det siste året. Som aksjonær ønsker vi fortsatt, som vi alltid har gjort, at Bill Kill skal lykkes på sin vekstreise. Nå håper vi inderlig at styret i Bill Kill leser dommen nøye og tar den til etterretning. Vi håper også at de tar lærdom av dette og at vi nå kan legge denne kjedelige saken bak oss en gang for alle og fokusere på fremtiden.

Bill Kill-gründer Sonni Jakobsen er skuffet.

– Vi noterer oss dommen, men er uenige. Styret vurderer nå de nestestegene, inkludert muligheten for anke, sier hun.

I en oppdatering til aksjonærene skriver styret at dommen ble forsinket på grunn av høy arbeidsbelastning hos rettsinstansen, og det er notert noen fakta- og tidslinje-feil, samt at den ikke tar hensyn til noen av våre vitneutsagn.

«Vi erkjenner at det var en høy prosessrisiko knyttet til denne saken, gitt dens unike natur og den tunge bevisbyrden for oss som saksøker. Vårt hovedmål var å gjenvinne eierandeler som ble tildelt under premisser vi oppfatter som ikke oppfylt. Dette var ment for å bedre kunne belønne våre nøkkelpersoner og skape bedre vekstvilkår for Bill Kill. Sekundært ville det også belyse et bredere problem i bransjen, der oppstartsselskaper ofte står overfor innsalg av overdrevne forventninger fra Akseleratorprogrammer», heter det i oppdateringen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.