Nytt om navn

Dobler teamet: – Vi har kranglet masse 

Analyse-oppstarten Skyra henter en fersking og en startup-veteran når de dobler etter ett års drift. 

Innovasjonsdistriktet: Gründerne Jon Gustavsen (fra venstre) og Raymond Julin ansetter designer Tor Bollingmo og utvikler Aleksander Iversen.
Publisert

I september 2023 skrev Shifter at Skyra hadde drevet et halvt år - og gikk med overskudd - uten eksterne investorer

Selskapet ble startet av gründerne Jon Gustavsen og Raymond Julin, og lager en programvare som kombinerer analyse og brukerundersøkelser for offentlige virksomheter. 

Nå i april 2024 er status at selskapet fortsatt ikke har eksterne investorer - og har nettopp ansatt en utvikler og en designer.  

– Vi har gjort et kupp

Utvikler Alexander Iversen har en bachelorgrad i datavitenskap. Han masteroppgave om kryptografiske bolske funksjoner ved Universitetet i Bergen da han hoppet av for å begynne i startup-selskapet. Mens den andre nytilsatte, designer Tor Bollingmo, har erfaring fra en rekke oppstartsselskaper i Norge, Tyskland og Skottland. 

– Jeg så på LinkedIn at selskapet søkte etter en utvikler og synes det så interessant ut. Jeg ville heller komme i gang med koding enn å skrive masteroppgave. Jeg snakket en time med gründerne om tech og selskapets verdier - og ble veldig giret på stillingen. Det er veldig hyggelig at de satser på nyutdannede folk, sier Iversen. 

Han vil jobbe tett med Julin fra selskapets lokaler hos Startuplab i Bergen.

– Han er en veldig talentfull utvikler. Vi har gjort et kupp, sier Julin. 

Berlin og Edinburgh 

Bollingmo har bakgrunn innen design og produktstrategi. Han har jobbet med ulike oppstartsselskaper siden 2013. Da jobbet han for AI-startupen EyeQuant - som laget AI basert på blikksporing. Senere jobbet han som produktleder for oppstartsbedriften DataPine i Berlin. Han har også jobbet for skotske myndigheter - i justisdepartementet i Edinburgh og vært produktleder i oppstartsbedriften Coastr - som lagde programvare for administrering av bilflåter- også i Edinburgh. 

– Jeg har tidligere jobbet med Raymond i Bergen, i Keyteq fra 2010 til 2013,  og fikk vite at Skyra var på jakt etter en designer. Jeg synes det var en god ídé å jobbe sammen igjen, sier Bollingmo, før han legger til: 

– Vi har kranglet masse!

Julin og Gustavsen nikker og ler på andre siden av bordet. 

– Vi ønsker å ha friksjon, sier Julin. 

– Ja, da kommer man frem til løsninger som er mer gjennomtenkte, sier Bollingmo. 

Bank og finans

Målet til selskapet har vært å få en majoritet av kundene innen offentlig sektor, og i tillegg ha kunder i privat næringsliv. 

– En fellesnevner for kundene våre er at de ønsker økt selvbetjening på nettsiden, så færre ringer kundesenter. Vår løsning hjelper dem å identifisere og prioritere tiltak for økt brukertilfredshet, sier gründer og daglig leder Jon Gustavsen. 

– Bank og forsikring blir neste bransje vi satser mer på og, og vi har allerede Sparebanken Vest, Bulder og KLP på kundelisten, sier Gustavsen. 

Han forteller at det går fint uten eksterne investorer - fortsatt. 

– Vi er avhengig av kontinuerlig salg, og vi bruker det som motivasjon for å hele tiden nå ut til kunder. Vi selger årsavtaler med forskuddsbetaling, noe som sikrer likviditeten. 

Selskapet har også funnet ut at det er lurt å holde seg innenfor visse prisrammer - for ikke å bli stoppet av lange prosesser og byråkrati. 

– Hos offentlig sektor bør pilotavtaler koste under 100.000 for å være under terskel for anskaffelser. Hvis man skal inngå fire-års-kontrakter med offentlige virksomheter er det en fordel at årsprisen ligger under 320.000 - slik at totalbeløpet ikke aktiverer formelle krav til anskaffelsesprosedyrer, sier Gustavsen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Jungeltelegraf og Sverige 

Selskapet ønsker å gå til nye markeder og Sverige blir neste land. 

– Vi har allerede opprettet kontakt med svenske virksomheter og har en rekke argumenter på blokken for hvorfor svenske myndigheter bør bruke oss, sier Gustavsen. 

Han forklarer at de har merket at jungeltelegrafen har gått mellom norske offentlige virksomheter - og håper ordet vil spre seg på samme måte i Sverige. 

– Siden oppstarten har over halvparten av kundemøtene skjedd fordi kunder kontakter oss. 

Siden oppstarten i april 2023 har Skyra hatt en omsetning på to millioner kroner og nærmer seg tre millioner inkludert siste halvår. 

– Periodisering av inntekter spiller inn på resultatet og regnskapet for 2023 er ikke klart, men foreløpige tall viser et overskudd, sier Gustavsen.