Fra venstre: Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, Christine Fredriksen, Arkivet.co, Kaja Moen, interiørarkitekt og Martina Asplund, Arkivet,co. Foto Jacob Kronen.
Fra venstre: Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa, Christine Fredriksen, Arkivet.co, Kaja Moen, interiørarkitekt og Martina Asplund, Arkivet,co. Foto Jacob Kronen.

Disse startupene tjener godt på folks boligdrøm: Inngår samarbeid

Boligmappa gjør plass til interiørkonsultene i Arkivet.co.

Publisert Sist oppdatert

Arkivet.co hadde på nyåret i fjor lagt planen for videre vekst der særlig samarbeid med ulike aktører skulle skyte fart på markedsplassen for interiørkonsulenter.

Nå forteller gründer Martina Asplund om en dobling av omsetningen fra 600.000 til 1,4 millioner kroner som følge av folks rekordstore iver etter å pusse opp i fjor.

– Først var folk skeptiske og avventende, men i april og mai tok det seg veldig opp, sier hun, og forteller at de også ligger an til å nå årets mål på 3 millioner kroner.

– Vi merket at folk pusset opp mye mer, og det øker fremdeles, sier Asplund.

Lange ventelister

En utfordring i noen prosjekter har imidlertid vært lange ventelister hos håndverkere, en etterspørsel Boligmappa på sin side nyter godt av.

– Vi har hatt en god vekst gjennom hele 2020 og tror koronapandemien har bidratt til det, sier Eirik Vigeland, kommunikasjonssjef i Boligmappa.

Tjenesten fungerer som et slags servicehefte for boligen der både eier og håndverkere kan registrere sitt arbeid.

Vigeland forteller om en dobling av antall månedlige aktive brukere i 2020. De vokste også fra nær 428.000 til 530.000 registrerte brukere, og gjennom koronapandemien er det så langt registrert 25 prosent vekst blant betalende bedrifter med aktiv lisens, opplyser Vigeland.

Siden selskapets oppstart i 2012, er over 1,7 millioner boligmapper opprettet.

– Det har rett og slett vært veldig gode tider for våre kunder, som jo i all hovedsak er elektrikere, rørleggere og snekkere. Alle disse meldte om stor usikkerhet i starten av koronapandemien, men så snudde det helt, sier Vigeland.

Totalrenovering

Nå inngår Boligmappa og Arkivet.co et samarbeid, og Asplund forklarer at interiørkonsulentene for eksempel kan spille en viktig rolle ved totaltrenovering.

– En typisk dokumentasjon under en totalrenovering kan være belysningsplan, fargeangivelsesplaner, møbleringsplan og rivningsplan, sier hun og fortsetter:

– All dokumentasjon vi produserer laster vi nå automatisk opp på Boligmappa, slik at det kan følge din bolig. Ved et salg vil nestemann som bor der vite hva som ble gjort under din renovering, sier Asplund.

I tillegg til å huse interiørkonsulentene skal Boligmappa snart bredde ytterligere ut for å treffe enda mer av de boligeiere er opptatte av, forteller Vigeland.

– Snart lanserer vi en løsning i samarbeid med et ledende forsikringsselskap, som skal gjøre bolighandelen tryggere og mer transparent, sier han.

Powered by Labrador CMS