Daglig leder i Dignio, Lars Christian Dahle.

Dignio henter 85 millioner kroner

Investinor kommer inn på eiersiden i helseteknologi-selskapet.

Publisert

Blant investorene som nå går inn i selskapet, er Hugo Maurstad gjennom hans private investeringsselskap, Funkybiz og Investinor. I tillegg øker nåværende medeier Fredriksborg Investor sin eierpost, mens øvrige investorer og ansatte utgjør resten.

Til sammen er investeringen på 85 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding. De nye investorene har samlet sikret seg en eierpost i selskapet på omtrent 25 prosent, og selskapet skal ifølge DN være priset til 250 millioner kroner.

– Behovet for å flytte flere helsetjenester hjem til pasientene begrenser seg ikke til Norge, og vi ser at etterspørselen øker i flere land. Vi begynner å få fotfeste i Storbritannia, og med disse midlene vil vi kunne løfte ambisjonsnivået ytterligere, sier daglig leder og gründer, Lars Christian Dahle.

Dignio hadde en omsetning på 24 millioner i 2019, og opplyser at de i dag ligger over 80 prosent foran fjoråret. Selskapet forventer å omsette for 45 millioner i 2020.

– Det er vanskelig å ikke se potensialet i dette markedet, og det er klart at det har gitt oss medvind i møte med investorer. Det var mye interesse, og for oss har det også vært viktig å finne de riktige investorene som både kan utfordre oss, men også spille oss gode. Vi er veldig fornøyde med det laget som nå kommer inn, sier gründeren.

Nytt styre

Den største aksjeposten går til Hugo Maurstad, som går inn med 30 millioner kroner. Han er i dag partner i Altor og styreleder i blant annet XXL og Sats. Maurstad trer inn som styreleder i selskapet.

– Dignio er et utrolig spennende selskap med en teknologi som gjør det mulig å tilby bedre helsetjenester til en betydelig lavere kostnad, noe som gjør det mulig å forbedre tilbudet til alle som trenger det. Det er et enormt behov for denne teknologien både i Norge og internasjonalt. Dignio er et av de selskapene som har kommet lengst i verden på dette området, og har et produkt som er vel utprøvd med meget gode resultater, sier Maurstad i meldingen.

Investinor investerer 20 millioner kroner, og mener at Dignio passer bra inn i deres digitale helsestrategi. Det statlige investeringsselskapet er nå inne i en fase der de fornyer porteføljen, og planlegger å gjøre flere exit fremover.

– Stadig yngre mennesker arbeider i helsevesenet og disse er vokst opp med digitale løsninger som gjør hverdagen enklere, og ønsker derfor lignende gode digitale løsninger på jobb for å yte maks. Eldrebølgen blir ikke noe mindre, og hjemmeværende eldre ønsker trygghet, mestringsevne og en aktiv dialog med helsevesenet. Dignio dekker begge disse behovene og mer enn det, sier påtroppende styremedlem, Daniel Holth Larsen i Investinor.

Også ansvarlig for helsesektoren i Investinor, Ann-Tove Kongsnes, er imponert av selskapet.

– Vi har fulgt Dignio lenge. Selskapet har vist svært lovende resultater i det norske markedet. Vi ser frem til å bli med dem som en partner videre og kommer til å jobbe aktivt med selskapet på deres vekstreise internasjonalt.