ehelse

Diffia får 9 millioner til nytt helse-prosjekt

– Det er en stor utfordring, men vi kan ikke la kompleksiteten lamme oss, sier strategisjef.

Publisert Sist oppdatert

Diffia får av Innovasjon Norge et tilskudd på inntil ni millioner kroner til delvis finansiering av prosjektet Sømsam, melder partene i en pressemelding.

Bak selskapet fra 2013 står lege-avhopperne Soheil Dabestani og Petter Risøe.

De har utviklet Nimble, en app for sykehusansatte som forenkler kommunikasjon, journalføring og innhenting av viktige opplysninger, enten på sykehuset eller under hjemmeoppfølging. Appen tilbyr funksjoner som meldingsutveksling og billedtakning.

Samfunnsøkonomiske ringvirkninger

Målet med det nye prosjektet er å utvide løsningen for samhandling mellom pasient og spesialisthelsetjenesten - til også å inkludere primærhelsetjenesten.

Integreringen vil muliggjøre digital oppfølging uansett hvor pasienten befinner seg fysisk, og uavhengig av hvor de er i behandlingsforløpet, heter det i meldingen.

– Vi vurderer de samfunnsøkonomiske ringvirkningene av dette prosjektet som potensielt store, med bedre helsetilbud til pasientene og lavere kostnader for helsetjenestene, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

– Dette kan gi fundament for ny kunnskap og teknologi som er innovativt på et internasjonalt nivå, legger han til

– Kan ikke la kompleksiteten lamme oss

Det nye prosjektet er forankret med intensjonsavtaler med Nordlandssykehuset HF, Vestre Viken HF og Sykehuset Østfold HF - og opp til 15 underliggende kommuner som skal bidra aktivt.

Prosjektet har en total kostnadsramme på 45 millioner kroner.

– Alle er enige om at samhandling på tvers er viktig, men det går for sakte, sier Vetle Slagsvold Støre, strategisjef i Diffia.

– Sømsam består av en gjeng utålmodige aktører som vil begynne i det små og jobbe stegvis med å knytte primær- og spesialisthelsetjenesten tettere sammen. Det er en stor utfordring, men vi kan ikke la kompleksiteten lamme oss eller vente på at noen andre skal løse den, sier han.

Diffia har i dag 24 ansatte, og på eiersiden står blant annet Christen Sveaas' Kistefos.

Investeringsselskapet eier ifølge Proff.no 35,2 prosent av Diffia.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!