shifters julekalender

Dette teamet vil lage alle investorers go to-verktøy

Shifter pakker opp én splitter ny startup fem dager i uken frem til jul.

Ole Andreas R. Johnsen, Leif K. Andersen og Karl Blom i Portalo, et nytt oppstartsselskap som vil gjøre det enklere for investorer å holde oversikt over alle investeringene; fra screening, via forvaltning - til realisering.
Ole Andreas R. Johnsen, Leif K. Andersen og Karl Blom i Portalo, et nytt oppstartsselskap som vil gjøre det enklere for investorer å holde oversikt over alle investeringene; fra screening, via forvaltning - til realisering.
Publisert

I dagens kalenderluke:

Portalo, et oppstartsselskap som skal gi investorer full oversikt over alle investeringer; fra screening, via forvaltning til realisering - samlet på ett sted.

Løsningen kan integreres med en rekke systemer, og den skal spare brukerne for tid ved å automatisere oppfølging, rapportering og presentasjoner, forteller gründer Leif K. Andersen. Han har de siste 14 årene jobbet med å forvalte en "familiy office"-portefølje.

– Med mange selskaper og eiendeler, vokste det seg gradvis frem en større og større utfordring med å huske viktig informasjon og nøkkeltall, sier gründeren.

– Vi hadde selvsagt både regnskapsystem, dokumentmapper, regneark og andre systemer slik at informasjonen var tilgjengelig, men det at man måtte bruke en rekke forskjellige systemer for å samle den informasjonen man var ute etter, i tillegg til “klippe og lime” informasjonen inn i rapporter og presentasjoner, det ble rett og slett for tungvint. Tidsbruk og feilkilder ble for store, sier Andersen.

"Portalo Innsikt" skal derimot gi eiere, forvaltere og styret en enklere hverdag med langt mindre manuell input av data, bedre transparens i porteføljene, i tillegg til langt enklere deling av informasjon og derved beslutningsprosesser, forteller han videre.

– Det finnes, meg bekjent, ingen gode og integrerte løsninger for privat porteføljeforvaltning, kommenterer også selskapets styreleder Thomas Grieg.

– De fleste systemer i dag er laget for regnskapsførere og CFO-er, og det finnes et åpenbart behov for et integrert portefølje-system laget for investorer, sier han.

Skal premiere startups som deler informasjon

Fordi det fremover er viktig at selskapene det investeres i, skal være grønne og følge taksonomien, har Portalo også utviklet en modul som sikrer at ESG styrkes.

– Investormarkedet er et stort og internasjonalt marked, hvor det også investeres og kommuniseres mye på tvers av landegrenser. En god portal og et system for å håndtere dette, vil ha et enormt markedspotensial. Det finnes akkurat nå få internasjonale konkurrenter med integrerte løsninger, sier Andersen.

Selskapet har så langt hentet kapital fra ansatte og Grieg Kapital AS. De planlegger ytterligere finansiering i løpet av 2023.

– Hvilke bevis har dere for at dere er på rett vei, så langt?

– I tillegg Grieg Kapital som investor og kunde, som vi også har utviklet løsningen sammen med, har vi interessenter og kunder som ser nytten av Portalo.

– Hva blir den største utfordringen fremover?

– Det å få "Portalo Innsikt" til å bli det foretrukne porteføljesystem - i stedet for at man bruker en rekke forskjellige systemer, hvilket er hverdagen for de fleste eiere, forvaltere og styremedlemmer per i dag, sier gründeren.

Selskapet skal også lage en "community"-løsning der startups og investorer kan dele informasjon.

– Vi ønsker å lage en løsning hvor startup-selskapene blir premiert etter hvor flinke de er til å oppdatere info og data i løsningen, sier Andersen.

– Hvordan tilbringes julen?

– Julen tilbringes på tradisjonelt vis. Julekos og hygge med barn og øvrig familie hjemme i Moss, før det forhåpentligvis blir en tur til fjells når vi nærmer oss det nye året.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS