Krypto

Derfor venter alle kryptoinvestorer på morgendagen i spenning

Fredag vil bitcoin sannsynligvis oppleve halvering, som gjør det enda vanskeligere å «mine» frem en ny bitcoin. Tidligere har fenomenet, som skjer hvert fjerde år, fått prisene til å gå i været.

Publisert Sist oppdatert

Det siste halvåret har interessen for å kjøpe bitcoin steget i takt med den høye kursen. Det har blant annet kryptobørsen Firi merket. De firedoblet inntektene i årets første kvartal. Det ble handlet for hele 2,6 milliarder kroner, som er ny rekord for den norske plattformen. 

I løpet av morgendagen kan det hende et viktig fenomen i kryptoverden bidrar til at aktiviteten holder seg høy. Fredag denne uken vil Bitcoin nemlig oppleve halvering, eller halving, noe som skjer hvert fjerde år. Da halveres mengden bitcoins som er mulig å produsere, noe som er en del av måten kryptovalutaen er bygget opp.

I fobindelse med de siste halveringene har det fått prisen på bitcoin til å stige kraftig, skriver DN

– Alle håper at bitcoin vil øke i verdi og at det vil kompensere for at belønningen for minerne halveres, sier styreformann Matthew Schultz hos CleanSpark til Financial Times. 

Totalt vil det kun være mulig å produsere 21 millioner bitcoins, i dag finnes det rundt 19,6 millioner. Mens det i starten gikk relativt fort for en supercomputer å «mine» frem én bitcoin, krever det stadig mer datakraft for samme resultat - takket være denne halveringen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.