karriere

Derfor valgte kodekurs-gründeren Ardoq

Urte Sniaukstaite forlater Learnlink etter tre år. – Det har vært vanskelig å se for seg at jeg skulle, eller kunne, gjøre noe annet, sier hun.

Codeandgo-gründer Urte Sniaukstaite skal jobbe med produktutvikling i Ardoq. Startupen hennes slo seg sammen med Learnlink i 2020.
Codeandgo-gründer Urte Sniaukstaite skal jobbe med produktutvikling i Ardoq. Startupen hennes slo seg sammen med Learnlink i 2020.
Publisert Sist oppdatert

Urte Sniaukstaite gjør som flere kollegaer i Learnlink, store endringer på egen karrierefront. Hun etablerte Codeandgo i 2019, en kode-startup som slo seg sammen med ovennevnte året etter. Nå, tre år senere, forlater Sniaukstaite læringsselskapet.

– Det har vært vanskelig å se for seg at jeg skulle, eller kunne, gjøre noe annet enn å bygge produkter for fremtidens teknologer, sier hun og viser til eget kodekurs.

Da Sniaukstaite møtte påtroppende produktsjef i Learnlink, 23 år gamle Eirik Andreas Albretsen, ble hun likevel overbevist om at selskapets visjon var i trygge hender.

– Da jeg startet Codeandgo var jeg 22 år gammel og visste ikke hva jeg "ville bli", bare at jeg ønsket å løse et problem som ikke ble løst av skolesystemet. De siste fire, fem årene i "edtech-spacet" har vært ekstremt givende, spesielt det å se barn oppleve mestring og motivasjon. Likevel kom jeg frem til at jeg måtte se hva andre felt har å by på.

– Skal være passe rar for ikke å takke ja til en stilling der

Sniaukstaite takket derfor ja til jobb i Ardoq, som i fjor hentet 1,1 milliard kroner.

På papiret er hun "Jr. Product Manager", og i praksis skal hun jobbe med produktutvikling i SaaS-selskapet.

– Ardoq bygger helt rå teknologi i en rasende fart, og man skal være passe rar for ikke å takke ja til en stilling der. Her får jeg lære av noen av de beste teknologene Norge har å by på, sier Sniaukstaite.

Gründeren oppdaget etter hvert i Learnlink, at hennes "kaotiske kompetanse" tross alt kunne være en stor fordel, forteller hun.

– "Product Managers" jobber jo som regel i grensesnittet mellom marked, salg, design og teknologi. Vår hovedoppgave er å peile teamet mot en visjon, og spør du meg er det drømmejobben, sier Sniaukstaite.

I jakten på nye muligheter, tronet tre sjekkpunkter.

– Jeg så etter selskaper som bygger sitt eget produkt, er i vekst med stort markedspotensial - og som har fokus på kulturbygging og arbeidsmiljø, sier hun.

7 erfaringer som gründer

Inn i den nye jobben, tar Sniaukstaite særlig med seg disse erfaringene:

  • Transparent kommunikasjon internt i et team, er nøkkelen til smidig produktutvikling, og resultatet er at teamet drar i samme retning.
  • Datagrunnlag er helt essensielt for å danne seg et godt bilde av kundebehov. Det nytter ikke å kun lene seg på intuisjon.
  • Det er helt nødvendig å kunne ha det gøy på jobb.
  • Produktutvikling er maraton, ikke en sprint.
  • Kundebehov må alltid være i fokus.
  • Når du har funnet løsningen, bør du spørre deg selv om det kunne blitt gjort enklere. Kreative og spennende løsninger en ofte en felle som gjør "scopet" stort og utviklingen dyr.
  • Det kan bli for mange rammeverk, produkter og tjenester. Holde det enkelt er en kunst.

– Ser vi deg som gründer igjen?

– Man skal nok ikke se bort ifra at jeg prøver meg som gründer igjen om et par år, men segmentet er jeg ganske usikker på.

– Jeg kommer også til å fortsette som styremedlem sammen med gründerne av Learnlink, så de blir dessverre ikke kvitt meg så lett, sier Sniaukstaite.

Powered by Labrador CMS