Nytt om Navn

Dealflow-gründeren blir USA-sjef for norsk helsestartup

Petter Skulstad skal lede USA-satsingen til Flow Technologies, som vil inn i det amerikanske helsemarkedet med sin digitale pasientoppfølging.

BOSTON: Petter Skulstad skal få Flowzone ut i det amerikanske helsemarkedet. Han er allerede bosatt i Boston på østkysten.
Publisert Sist oppdatert

– Vår opprinnelige plan var å begynne å se på USA-markedet i Q3-Q4 i år. Det var før vi ble introdusert for Petter. Vi fant umiddelbart tonen og det ble åpenbart for oss at vi måtte gripe muligheten til å jobbe sammen. Vi har respekt for at det vil ta tid å etablere seg i USA-markedet. Med Petter på laget mener vi at prosessen vil gå raskere, sier Charles Rusten Michelson, CEO i Flow Technologies.

Helsestartupen driver med digital pasientoppfølging gjennom plattformen Flowzone, som spesialiserer seg på rehabilitering og pasienter med angst og depresjon. På få år har de blitt en stor aktør i Norge innen rehabilitering, i tillegg har de begynt å ta markedsandeler i Tyskland. I høst hentet selskapet 17 millioner kroner i en emisjon.

Nå trykker de altså hardere på gasspedalen enn først planlagt å håper å få innpass i det enorme amerikanske helsemarkedet. I løpet av 2023 skjedde det en lovendring i USA som gjør at forsikringsselskaper i større grad dekker oppfølging av pasienter, det kan være en gyllen mulighet for startupen. 

– Flow Technologies er et svært spennende selskap, med et unikt og svært kompetent team. Jeg har møtt mange selskap som vil etablere seg i USA, både som investor og rådgiver. Jeg ble umiddelbart overbevist om at Flow Technologies har både et team og et produkt som kan lykkes her, sier Petter Skulstad som allerede bor i Boston.

Han er serieentreprenør og står bak selskapene Dealflow og Adminflow. I tillegg er Skulstad både investor og har fungert som rådgiver for selskap som ønsker å etablere seg i USA. 

– Kommersielt ser vi på markedene vi er i som en tretrinnsrakett. Norge var første trinn i det viktige hjemmemarkedet. Her er vi nå markedsleder med over 20 klinikker på kundelisten. Trinn to er Tyskland. Der er vi en etablert utfordrer, men med traction i flere vertikaler og sikter på god vekst. USA er trinn tre. Her er det enorme muligheter, men det vil ta tid å etablere seg. Derfor passer det oss godt å begynne det viktige grunnarbeidet nå, sier Michelson.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.