emisjon

De bruker AI til å revolusjonere læring, og nå lander de en storrunde for å ekspandere internasjonalt

Den ferske edtechen til serie-gründerne Rolf Risnes og Lars-Petter Kjos har Skyfall og Sondo på laget og fart i USA. Nå gir  internasjonalt venturefond enda mer medvind.

Gründer-teamet i We Are Learning. Fra venstre: Atle Myhrer Knudtzon, Markus Tallaksen Halvorsen Lars-Petter Windelstad Kjos og Rolf Risnes.
Publisert

Seriegründerne Rolf Risnes og Lars-Petter W. Kjos solgte sitt forrige selskap Motimate til Kahoot i 2021. Året etter startet de edtechen We Are Learning sammen med Atle Myhrer Knudtzon og Markus Halvorsen

Nå har selskapet, som ved hjelp av kunstig intelligens gjør at hvem som helst kan lage interaktive, animerte simuleringer til opplæring, vokst til 19 ansatte og sikret kontrakter med rundt 30 selskaper, hvorav ett i USA.

Produktledet vekst

Betaversjonen ble lansert i mars, etterfulgt av en lansering i det stille i september. Men det som Rolf Risnes selv fremhever som en katalysator, var det som skjedde i oktober da selskapet toppet Product Hunt, en liste over lovende teknologiske produkter som selv har rundt en million brukere som lager og leser andres anmeldelser.

Daglig leder og medgründer Rolf Risnes forteller at løsningen deres ble valgt ut som dagens produkt, og at det ga skikkelig medvind. 

– Product Hunt følges av teknologiinteresserte og utviklere, et gjennombrudd der ga en masse virale effekter for oss. Vi kom med i en rekke nyhetsbrev og ble kjent i langt flere kretser, sier han til Shifter.

Fakta om We Are Learning

  • Startet august 2022.
  • We Are Learning hadde ingen omsetning i 2022 og fikk et resultat før skatt på minus 600.000 kroner. 
  • Selve tjenestene ligger på nettskyen Microsoft Azure som blant annet åpner for bruk av stemmer. 
  • Karakterer og animasjoner er kodet på en Unity-plattform. 

Oppmerksomheten førte direkte til selskapets første amerikanske bedriftskunde. Selskapet skal bruke produktet til å opplæring av egne ansatte, og har betalt for et år.

Risnes poengterer at hastighet er avgjørende og at det er noe de har fokusert enda mer på i denne startupen enn tidligere. 

– Vi har en klar ambisjon med We Are Learning og tar sikte på å utnytte tidligere erfaringer med å raskt etablere oss i det internasjonale markedet, sier Risnes. 

– Hva har dere gjort annerledes denne gangen? 

– Vi har satt et mål om å virkelig gå globalt fra start og bruke kortere tid på alt. Og det går mye raskere denne gangen, sier han. – Kort fortalt handler det om å sette fart og ha fokus. Det er bare å bestemme seg.

– Betyr det at dere allerede har folk i USA? 

– Nei, det kan godt hende at vi får det snart, men akkurat nå har vi gjort alt fra Norge. 

Lukket runde på 30 millioner

Sent 2023 lukket selskapet en kapitalrunde på 3 millioner euro hvor de eksisterende aksjonærene Skyfall Ventures og Sondo Capital deltok. 

– Måten We Are utnytter AI-funksjoner for å lage interaktive 3D-kurs sømløst og kostnadseffektivt, kombinert med gründernes tidligere erfaring fra både bedriftslæring og spillindustrien, gjorde det til en overbevisende investeringsmulighet, sier Espen Malmo, medgründer og administrerende partner i Skyfall Ventures

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Inn kom også den pan-europeiske venture-investoren Dreamcraft Ventures som har hovedkontor i København. 

Ifølge Risnes var det sju investorer som ble invitert inn i det såkalte datarommet, altså fikk innsyn i det aller helligste av We Are Learnings dokumenter. Til slutt falt valget på danskene. 

– Det var flere som ville være med. Men Dreamcraft hadde det internasjonale nettverket som vi ønsket oss, og i tillegg en såpass solid størrelse at de vil potensielt kunne følge oss opp senere, sier Risnes. 

Selve kapitalrunden ble lukket på 14 uker, som er relativt kort med tanke på situasjonen i kapitalmarkedet.