Cybersecurity

Cognite, Telenor og Aker går sammen om cybersecurity-startup

Nye Omny skal levere sikkerhetsprodukter til det offentlige og industrien, og gigantene har allerede spyttet inn hundretalls millioner i satsingen.

Sigve Brekke og John Markus Lervik har gått sammen om nytt prosjekt.

Det er DN som først melder om det nye prosjektet til Aker, Cognite og Telenor. Ifølge avisen skal det han vært konsernsjef Sigve Brekke i Telenor som tok kontakt med John Markus Lervik i Cognite, over en kaffe kom de inn på problemstillingen cybersikkerhet.

I ett år har de jobbet under radaren, og slipper nå nyheten om selskapet Omny.

De skal allerede ha investert «noen hundre millioner kroner» i utviklingen av programvaren. Telenor skal eie 50 prosent av det nye selskapet, Aker 44,2 prosent, og Cognite som har utviklet programvaren får 5,8 prosent.

Overfor DN vises det til at cyberangrep mot selskaper og offentlige institusjoner er blitt stadig vanligere, og nå enda mer aktualisert med den russiske invasjonen av Ukraina.

– Digitaliseringen eksploderte under pandemien. Dessuten så vi en økning allerede før dette, hvordan bedrifter etterspurte flere sikkerhetsløsninger. Det vi tre driver med til daglig er veldig forskjellig, men samtidig veldig komplementært. Vi tenkte at hvis vi slo kreftene våre sammen, så kan vi lage et produkt det er etterspørsel etter, sier Brekke til DN.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*