Dintero-teamet på StartupLab. Gründer Daro Navaratnam til høyre. Foto: Vilde Mebust Erichsen

CoFounder viker fra trønder-modellen: Investerer millioner i Klarna-utfordrer

Dintero henter 8,8 millioner kroner og tar sats i hovedkonkurrentens hjemmemarked.

Publisert Sist oppdatert

Dintero med gründer Daro Navaratnam i front, ønsker å utfordre Klarna med plattformen for betaling og innsikt. Nå henter de 8,8 millioner i en emisjon, ledet av Trondheim-selskapet CoFounder. De går inn med fire millioner kroner.

– Vi fikk inn mange fra bransjen. Private investorer som tidligere har jobbet i store selskaper som Nets og Payex, som har mange års erfaring fra bransjen, sier Navaratnam til Shifter.

I 2015 solgte han selskapet dSafe til svenske Bambora. Bare to år senere startet han Dintero, som forsøker å kombinere kjernevirksomheten til både dSafe og Bambora: betaling og innsikt. På kundelisten står butikker som Skeidar, Staples, Instabank og Europris.

Nå vil selskapet gire opp salget og går samtidig inn i hovedkonkurrentens marked.

– Nå skal vi ta hjemmemarkedet til Klarna. Vi har fått såpass mange henvendelser fra Sverige, at vi må bare levere der, sier Navaratnam.

I tillegg skal selskapet nå hente flere utviklere.

– Vi skal hente flere folk. Og jeg digger NTNU, så det blir nok å hente bra hoder derifra, sier gründeren.

Les også: CoFounder og KLP lanserer nytt fond: Skal investere 75 millioner i norske scaleups

Går utenfor modellen

Styreleder i CoFounder, Jan Biti.

Hovedaksjonær CoFounder skiller seg fra en rekke andre fond ved at de ikke bare går inn i teknologiselskaper, men også tar en aktiv rolle som både investor og en del av ledergruppen. De har også etablert TechHub på Pirsenteret i Trondheim, hvor selskapene CoFounder går inn i, har kontorplass.

Her sitter 12 selskaper og over 50 ansatte. Målet er ifølge CoFounder å bygge trønder-startups videre til scaleups.

Dintero blir det første Oslo-baserte selskapet i porteføljen.

– Denne investeringen er litt ulik det vi vanligvis gjør, men vi går utenfor den vanlige modellen vår og investerer i dette, forteller styreleder i CoFounder, Jan Biti, og legger til at selskapet kjente Navaratnam fra før.

– Vi kjenner Daro fra tiden hans i dSafe, og vet at han er en dyktig gründer. Så det er like mye han som gründer vi investerer i.

Biti forteller at til tross for at Dintero har base i Oslo, skal CoFounder fremdeles være en aktiv investor.

– Vi skal ha en liten rolle i selskapet, bare utenfor Trondheim.

Dintero er dog ikke det første selskapet utenfor trønderbyen CoFounder går inn i, forklarer Biti.

– Vi ser også på i caser i Nord-Norge. I disse ønsker vi en aktiv rolle og kan ta ansvar for å bygge opp en lokasjon i Trondheim på grunn av nærheten til teknologimiljøet og enkelte bransjer, sier han.

Til sammen har de gjennomført 20 investeringer i tidlig fase, de fleste med utspring i teknologimiljøet i Trondheim. Porteføljen til selskapet består av 14 aktive investeringer, inkludert Dintero.