oppkjøp

Chew kjøper finsk konkurrent

Kokkekurset entrer Finland gjennom oppkjøp av Carrot Kitchen.

Mano Rashidi og Silje Rosness Dahle leverer kokkekurs for barn gjennom den digitale plattformen Chew.
Publisert Sist oppdatert

Det digitale kokkekurset hentet i fjor tre millioner kroner fra blant andre Accelerate. Nå entrer norske Chew det finske markedet ved å kjøpe opp lokale Carrot Kitchen.

Carrot Kitchen er en matlagingsapp rettet mot seks til 13 år gamle barn.

Appen ble lansert i Finland i 2020 og har ifølge partene blitt lastet ned mer enn 40 000 ganger. Bak det finske selskapet står medgründerne Olli Freese, Piritta Koivisto og Emmi Kuusikko, i tillegg til tre finske familieeide matselskaper og fond.

– Teamet bak Carrot Kitchen har utviklet en fantastisk app, og vi ser frem til å integrere den i tilbudet vårt med vårt mål om å inspirere og utdanne barn over hele verden mot sunnere og mer bærekraftige matvaner, Mano Rashidi, gründer og daglig leder i Chew.

Har investert 10 millioner kroner

Chew har også Are Berg Hjelle, Erik Tjelta, Arild Haavik og Javad Mushtaq på investorlista, i tillegg til svenske Gohar Avagyan, Christophe Joyau og Magdy Shehata.

– Vi kunne ikke tenke oss et bedre alternativ enn Chew for å ta over Carrot Kitchen med det felles oppdraget og lidenskapen for barnas matlaging vi deler, sier finske Freese.

Rashidi ønsker ikke å dele detaljer fra oppkjøpet for øvrig, men sier om finnene:

– Selskapet har jo investert opp mot 10 millioner norske kroner siden oppstart, på innhold og utvikling og appen - som har meget god score på Apple og Google Play.

Videre forteller gründeren at de i første omgang skal konsolidere plattformene til én app - og gjøre en relansering i Norge og Finland.

– Videre er vi i prosess med å ansatte en til to personer i Finland, som skal fortsette brukerveksten, initiere flere b2b-samarbeid, i tillegg til å forfølge skoleløpet vårt, som vi har hatt suksess med her hjemme, sier Rashidi.

I 2024 står UK på planen.

– Med god erfaring og data fra Carrot Kitchen i UK, ser vi en kjempemulighet.