Næringsbyråd i Oslo, Victoria Marie Evensen (Ap)

Byrådet i Oslo foreslår å styrke innovasjonsprogrammer

Onsdag la byrådet i Oslo frem sitt budsjettforslag for neste år. Her er de viktigste grepene for entreprenører i hovedstaden.

Publisert

Der foreslås det blant annet å styrke Regionalt innovasjonsprogram med tre millioner kroner, til totalt 13,8 millioner kroner. Programmet skal støtte næringsklynger og entreprenørmiljøer.

Samtidig settes det av 10,3 millioner kroner til å videreutvikle de såkalte innovasjonsdistriktene, som er Oslo Science City, Hovinbyen og Sentrum. 

– Vi trenger flere bein å stå på og å forsterke omstillingen til grønn og bærekraftig vekst. Det er et opplagt behov for flere test- og utviklingsprosjekter for å få frem samfunnsnyttige og bærekraftige løsninger. Innovasjonsdistriktene skal være arenaer for nettopp dette. Det skal også bidra til flere arbeidsplasser i blant annet grønn industri, forskning og vekstbedrifter, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen fra Arbeiderpartiet (Ap).

Byrådet vil også videreføre satsningen på etablerertjenesten i Oslo, og forsterke den med 4 millioner kroner.

– For noen er det mer naturlig å lage sin egen jobb enn å søke på en jobb. Det må vi hjelpe til med. Vi ser at behovet for etablerertjenesten er større gjennom halvannet år med pandemi, sier Evensen.

Dette er hovedsatsingene i næringspolitikken til byrådet:

  • 13,8 millioner kroner til Regionalt Innovasjonsprogram, en økning på 3 millioner kroner.
  • 4 millioner kroner til Etablerertjenesten, en økning på 1,5 millioner kroner.
  • 6 millioner kroner til smartby-akseleratoren SmartOslo.
  • 10,3 millioner kroner til videre utvikling av innovasjonsdistriktene og Oslo som kunnskapsby.
  • 15 millioner kroner til profilering av Oslo som bærekraftig reisemål.