-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
-
Chief Commercial Officer / VP Sales | Muybridge
-
Seniorutvikler | Cartagena
-
Recruitment Specialist | Rede People
-
Lead Cloud Engineer | Sikri
-
Onboarding Specialist | Varig
-
.Net Specialist | Novanet
-
Chief Technology Officer (CTO) | Abel Technologies AS
-
CFO | TAKE TAKE TAKE AS
-
Erfaren utvikler | Boitano AS
Gründer
Bygger innkjøpsplattform for elektronikk-bransjen: Sikter mot 10 millioner etter ett år
NTNU-studentene satte sammen teamet i januar og fikk sin første betalende kunde i april. Nå sikter de høyt.

Høsten 2024 begynte Karan Singh Sandhu, Oliver Dragland, Thomas Norman Iversen, Erlend Ravn Ryan og Isak Knutsen på NTNUs Entreprenørskole.
I løpet av høsten jobbet studentene sammen i ulike grupper. De fem fant ut at de funket sammen, og begynte å jobbe som et team.
Da tok de kontakt med hundre selskaper med over femti ansatte, i Trøndelag og også noen andre steder i landet.
Spurte hundre selskaper
– Vi spurte om de hadde noen problemer som vi kunne hjelpe dem å løse. Vi tilbudte oss å bruke 4000 timer på å løse deres problem, uten at de måtte betale for det. De måtte bare hjelpe oss å forstå problemet, sier Isak Marceliussen Knutsen.
Han er eneste maskiningeniøren i kvintetten, mens de andre er dataingeniører. I løpet av studiet blir de nå både sivilingeniører og gründere.

Et av selskapene som presenterte en problemstilling var elektronikkselskapet Norbit.
– De brukte mye tid på å følge med på en rekke nettsider for å oversikt over elektronikkdeler de skulle kjøpe inn, hos ulike forhandlere og produsenter. Flere bestillinger gjort av elektronikkprodusenter ender opp med å bli nærmest ubrukelige. For eksempel hvis en transistor kommer i boks eller pose, i stedet for på rull, kan de ofte ikke bli brukt av maskinene i fabrikkene, sier Knutsen.
Knutsen og medstudentene bestemte seg for å gå for denne problemstillingen og opprettet selskapet Bedrock. Fra januar har de utviklet en plattform som samler informasjon fra en rekke tilbydere av elektronikk-deler.
– Selskapene sparer tid og får bedre oversikt. Vi legger inn informasjon om det ting selskapene bør være klar over ved enkelte varer, som hvordan det er pakket. Selskapet får også oversikt over hvor varene er laget og hvor de blir solgt fra, noe som er spesielt aktuelt nå for tiden med tanke på toll, sier Knutsen.
Norbit og to andre selskaper, Inission Løkken og Hapro Electronics, ble pilotkunder.
Første betalende kunde etter få måneder
– Vi har vært i tett kontakt med selskapene hele tiden under utviklingen. Vi er hos dem og får tilbakemeldinger og innspill, sier Knutsen.
De fire dataingeniørene i selskapet har gjort tilnærmet all utvikling selv, kun med noe hjelp av innlede studentkonsulenter i en periode betalt for av 75.000 i støtte fra NTNU.
Nå har Norbit blitt deres første betalende kunde.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått en kunde med milliard-omsetning. At et etablert selskap som dem ønsker å samarbeide tett med oss, er veldig positivt. Slike samarbeid er veldig viktige for oppstartsselskaper, sier Knutsen.
Anders Holmen Gundersen, forsyningskjede-sjef i Norbit, forteller hva løsningen og samarbeidet betyr for dem.
– Ved å bruke Bedrocks løsning har vi effektivisert flere av innkjøpernes arbeidsprosesser. Tidligere måtte vi søke manuelt hos hver distributør for å finne pris og tilgjengelighet på komponenter. Det innebar mye tid brukt på å navigere mellom ulike nettsider og sette sammen informasjonen. Nå kan vi gjøre ett enkelt søk og få en samlet visning av pris, tilgjengelighet, ledetid og andre relevante parametere på tvers av utvalgte distributører. I tillegg kan vi søke på hele stykklister og få automatiserte analyser av flaskehalser, prisintervaller, osv., noe som krevde en betydelig manuell innsats tidligere, sier Holmen Gundersen.
– Det ble vinn-vinn
– Hvorfor valgte dere å samarbeide med en startup?
– Vi ble kontaktet av Bedrock med spørsmål om vi hadde noen konkrete behov vi skulle ha løst. Vi hadde da behovet som dannet grunnlag for det som nå er blitt en ferdig løsning. For vår del ble det en vinn-vinn-situasjon; vi kunne være med å forme en teknisk løsning som løste vårt konkrete behov, samtidig som Bedrock kunne utvikle en løsning basert på et reelt behov i markedet, sier Holmen Gundersen.
– Norbit sin forretningsidé er å utvikle og levere teknologiløsninger innen utvalgte nisjer hvor vi har høy kompetanse og konkurransekraft. Utviklingen skjer i tett dialog med markedet, og da passer det fint å bidra til at løsningen som Bedrocks utvikler faktisk løser relevante og praktiske utfordringer, legger han til.
Gründerne i Bedrock planlegger å ansette til høsten og har høye mål for selskapet:
– Om et år sikter vi mot 10 millioner kroner i årlige inntekter. Først vil vi rette oss mot elektronikkbransjen, men etter hvert kan det bli aktuelt også med andre bransjer, sier Knutsen.