Fra venstre gründerne Lasse Brurok og Arne-Morten Willumsen i Bookis, henholdsvis og markedssjef og daglig leder.

Bookis kan bokføre 60 millioner kroner ekstra etter ny emisjon

Får amerikansk storfond på eiersiden.

Publisert

Tidligere i år fortalte Bookis om en rekordgodt fjorår, og planer om europeisk ekspansjon.

Nå har selskapet som utfordrer den tradisjonelle bok- og forlagsbransjen sikret kapitalen til å starte på neste kapittel.

Schibsted Vekst, det New York-baserte fondet Lugard Road Capital og seriegründer og investor Alexander Hars går inn med til sammen 59,4 millioner kroner i oppstartsselskapet. Schibsted, som har vært aksjonær i selskapet siden i fjor, ledet runden.

– Opprinnelig skulle vi hente 35 millioner kroner i denne finansieringsrunden, men oppdaget imidlertid økende interesse gjennom våren. Flere investorer som tidligere hadde konkludert med å ikke investere, viste igjen interesse. Dermed endte vi opp med å hente totalt 60 millioner, sier daglig leder og medgründer Arne-Morten Willumsen.

Skal ansette

Nettbokhandelen, som selger både nye og brukte bøker, har vokst betydelig under pandemien, både i Norge og Sverige.

I hjemmemarkedet Norge har Bookis gått fra 60.000 til 165.000 brukere av tjenesten på ett år. I Sverige har selskapet siden august 2020 vokst fra rundt 1000 brukere, til over 40.000 brukere.

Med friske penger på bok, vil selskapet nå akselerere veksten. Blant annet skal det ansettes opptil 20 nye personer i bedriften. I første omgang skal Bookis ansette både CFO og CPO.

– Vi skal ansette flere innen både markedskommunikasjon og produktutvikling. I tillegg vil vi ansette flere i vår nye satsning rettet mot forfattere. Fremover skal vi ta en viktig rolle i å hjelpe forfattere med å vinne tilbake kontroll over sitt eget åndsverk, sier Brurok.

Sterk eierkabal

Ifølge DN prises Bookis til 150 millioner kroner i denne avtalen. Detaljene i fordelingen av investeringen er foreløpig ikke kjent, men gründerne sitter igjen med 20 prosent av aksjene når papirene er signert.

Medinvestoren Lugard Road Capital er et New York-basert globalt investeringsfond på flere milliarder dollar, som hovedsakelig investerer i børsnoterte og unoterte selskaper innen internett-, programvare-, forbruker- og teknologisektorer. Investeringsselskapet deltok også i vårens storemisjon i Attensi.

Alexander Hars er en suksessrik svensk seriegründer og investor i oppstartsselskaper. Han har investert i over 20 selskaper, og som styreleder tok han nylig Desenio på børs i Sverige.

Blant de øvrige eierne i Bookis er We Are Human og akademikernettverket Lorange Network.

Schibsted ledet an investeringsrunden.

– Det er nå litt over et år siden vi investerte i Bookis for første gang, og det potensialet vi så i selskapet da ser om mulig enda mer lovende ut nå. Teamet har et genuint engasjement for å skape en mer bærekraftig bokbransje, noe også brukerne omfavner. Til tross for et kaotisk pandemiår har Bookis hatt en fantastisk utvikling, og vi er veldig glade for muligheten til å fortsette å følge selskapet tett – i en ny og spennende vekstfase, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.