Karriere

Boitano-gründer blir ny toppsjef i børsnotert selskap - lover karaoke

Anne Kristine Lund blir sjef i Webstep. 

Boitano-gründer Anne-Christine Lund
Publisert Sist oppdatert

Anne Kristine Lund er utnevnt til administrerende direktør (CEO) i det børsnoterte IT-konsulentselskapet Webstep. 

Lund vil tiltre stillingen senest midten av august 2024 og etterfølge midlertidig CEO Kjetil Bakke Eriksen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Lund er grunnlegger og CEO av IT-konsulentselskapet Boitano. Tidligere har hun blant annet hatt stillinger som finansanalytiker hos Norges Bank Investment Management (Oljefondet).

Til Shifter sier Lund at hun gleder seg veldig. 

– Det er jo trist å forlate Boitano, det har vært livet mitt siden april 2018. Det er veldig mange kollegaer jeg kommer til å savne, det er en utrolig fin gjeng. De hang med på allsang med Sissel og «se ilden lyse», de datt av på Trond Viggo sin «Ari», lot meg dytte dem ut av komfortboksen av og til, var med på joggende medarbeidersamtaler og svettet live streamet på Zwift. Boitano har vokst veldig siste året og omorganisert slik at de er mindre personavhengig. Jeg føler tidspunktet er riktig for nye utfordringer og for meg er Webstep drømmejobben. Jeg kan nesten ikke vente med å bli kjent med nye kollegaer, få ny inspirasjon og være med på å gjøre en forskjell. Så får vi se om jeg får Kjell Magne (styreleder i Webstep) med på karaoke.

Styrelederen sier selv via en børsmelding at Lund har vist enestående resultater som en inspirerende og ambisiøs leder innen IT-konsulentbransjen. 

– Hennes bakgrunn, som inkluderer internasjonal erfaring fra finanssektoren, er unik og gjør henne perfekt egnet for rollen. Vi er imponerte over hennes evne til å fremme en sterk kultur i organisasjonene hun har ledet. 

Lund får 200 000 opsjoner, i samsvar med selskapets retningslinjer for lederlønn. De spesifikke opsjonsvilkårene vil bli bestemt av styret i forbindelse med tildelingen av opsjonene.

For ryddighetens skyld: Anne Kristine Lund er styremedlem i Shifter Media.