OPPKJØP

Boitano kjøper tek-selskap

Det hurtigvoksende IT-konsulentselskapet kjøper utviklermiljø som var med å bygge bildelingsappen Share og kontordelingsplattformen Orbit.

F.v. Emil Bonsaksen, gründer og daglig leder i Kodebyraaet, Anne Kristine Lund, gründer og daglig leder i Boitano og Anthoni Mikal Giskegjerde, gründer Kodebyrået.
Publisert Sist oppdatert

Fire år etter oppstarten regner IT-konsulentselskapet Boitano nå med å omsette for 100 millioner kroner. Overskuddet de seneste årene har de brukt på å investere i oppstartsselskaper. I porteføljen er selskaper som Sharefox, Breyta og Smartwatt.

Nå kjøper Boitano opp Kodebyraaet. Programvareselskapet som ble startet i 2011 sysselsetter 17 utviklere fordelt på kontor i Ålesund og Oslo. De var blant annet med å utvikle kontordelingsplattformen Orbit og bildelingsappe Share.

LES OGSÅ: Da startupen ikke ble enige med Gjensidige om eierskap, lanserte forsikringskjempen et identisk produkt

Kodebyraaet har de seneste årene økt omsetningen og levert sorte tall i resultatregnskapet. I 2021, som er de siste tilgjengelige regnskapstallene, var inntektene til selskapet på 22,5 millioner kroner.

Gründer og daglig leder Anne Kristine Lund i Boitano beskriver oppkjøpet som en «strategisk endring».

– Vi skal utvide kjernevirksomheten og vokse i nye markeder. Oppkjøpet av Kodebyraaet er det første steget i denne retningen, sier Lund, og forteller at de ser på flere andre muligheter i konsulentmarkedet - både organisk og gjennom oppkjøp.

Før oppkjøpet var Kodebyraaet eid av medgründerne Emil Bonsaksen og Anthoni Mikal Giskegjerde, samt de finansielle investorene Naive Melody AS og Alh AS.

De to førstnevnte går inn på eiersiden i Boitano, mens de øvrige investorene får oppgjør i kontanter. Partene har ikke gått ut med størrelsen på transaksjonen.

– Her får vi jobbet med et bredere spekter av kunder, og vi får fulgt kundene i en større del av prosessen. Sammen med Boitano skal vi også utvikle nye produkter, som vi tror vil treffe markedet godt, sier Bonsaksen.

For ordens skyld: Boitano-gründer Anne Kristine Lund har en liten eierandel og sitter i styret til Shifter

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!