Lokaler

Bildeserie: Her er Remarkables nye storstue hvor alle går i sokkelesten

Her skal medarbeiderne bli inspirert av nostalgi og zen.

Phil Hess, Julie Evje Olimb, Emily Thoresen og Magnus Wanberg.
Et sofaområde i syvende etasje.
Rigger til konsert under innflyttingsfesten
I bakgrunne skimtes kaffebaren som også kan fungere som bar på kveldstid.
Bordet kan omgjøres til et shuffleboard.
Biblioteket er inspirert av Remarkable med en blanding av nostalgi og moderne teknologi. Skjermen over bokhyllen er styrt av AI.
Phil Hess på det nye kontoret sitt.
Kontoret til sjefen
E-ink som dørskilt
Sjefskontoret
Olimb og Thoresen viser frem stillesoner utformet som gammeldagse togkupéer. Rommet har også en køyeseng.
Julie Evje Olimb viser frem de retrotogkupéene hvor medarbeidere kan jobbe, eller bare beundre videoen fra en faktisk togtur.
Åpent avlukke for møter eller bare som et annerledes arbeidssted.
Ingrid Forssell, Emily Thoresen og Jule Evje Olimb viser teppene fra Heymat.
Julie Evjen OIimb og Emily Thoresen illustrerer korrekt sittestilling i det japanske rommet.
Banzai-tre må til for å skape zen-stemning.
Utsikt mot Frognerparken.
Publisert Sist oppdatert

Det første man må gjøre når man trer inn i Remarkables nye lokaler på Majorstua, rett bak kinoen Colosseum og foran NHO-bygget, er å ta av seg skoene. 

Gründer Magnus Wanberg forklarer at det å gå på sokkelesten etter hvert er blitt  en viktig del av kulturen. Siden starten har Remarkable flyttet rundt i Oslo, først fra Mesh i sentrum, så til Startuplab i Forskningsparken, deretter til Pilestredet før de landet i Villa Biermann på Grünerløkka, og rimelig raskt vokste ut av det også og derfor holdt hus i fire nærliggende lokaler. 

De de endelig bestemte seg for å flytte inn i de nye lokalene, for snart to år siden, var Wanberg veldig klar for at alle skulle kunne sitte sammen.

– Vi har alltid ønsket å være under ett tak, vi kjenner fordelene med å være tett på hverandre, sier han.

Dette med at alle ansatte går på sokkelesten, eller i tøfler, stammer fra tiden i Pilestredet, hvor det var et grønt vegg-til-vegg-teppe. 

– Da måtte vi ta av oss skoene, og så ble det organisasjonskultur av det. Jeg vil ikke si det er en viktig del av Remarkable, men mer en morsom greie, sier han.

For den nyansatte sjefen Phil Hess, som kommer fra amerikanske Bose Corporation, er ikke det å ta av seg skoene dagligdags. 

– Du ville ikke se mye til det, nei, sier han tassende rundt på sokkelesten. – Dere skandinaver er praktiske folk, når det er mye snø og søle ute gir det god mening å la skoene stå igjen i gangen.

Zen og nostalgi

Prosjektleder for de nye lokalene Julie Evje Olimb og interiørakitekt og retail designer i Remarkable Emily Thoresen ga Shifter en rundttur tidligere på dagen. De har ledet arbeidet i 1,5 år. 

Tanken bak interiøret er ifølge Thoresen å gjenskape en del av det som kjennetegner opplevelsen av å bruke produktet Remarkable - en blanding av nostalgi, taktilitet og uforstyrret «zen».

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Det går igjen i materialvalgene, som er i mørkt tre og duse farger. Pultene er laget av resikulert bomull fra kasserte tekstiler, mens teppene er fra den norske eksportbedriften Heymat og har et mønster som skal få en til å tenke på rakede mønster i sanden.

Kontorløsningen er såkalt aktivitetsbasert, som hos mange andre i dag, men i motsetning til en standard dekningsgrad på 40-50 prosent kontorplasser per ansatt, har Remarkable siktet seg inn mot 70 prosent. Og tar man med alle pusterom og zen-områder, vil det være godt med sitteplasser til alle de 450 ansatte.

Wanberg forteller at det på ingen måte var gitt at de skulle signere leieavtalen den gangen for nesten to år siden. 

– Det var turbulente tider i verdensøkonomien, og også for oss, så vi holdt igjen til aller siste minutt.

Men nå er han fornøyd med avgjørelsen.

–  Nå kjennes det som at vi har tatt et fantastisk valg. Hele prosjektet med å samle oss kulminerer innflyttingen som vi ser på som en reunion. Du kan kjenne på energien og stemningen.