klima

Bærekrafts-startup utvider i USA med ny storkunde

OhioHealth skal ta i bruk norske Energi.ais plattform for klimaregnskap. 

Jan Skjøy (leder produkt & innovation), Hanne Ek (co-founder) og Anders H. Lier.
Publisert Sist oppdatert

– Dette er et gjennombrudd for oss i det amerikanske markedet, sier Energi.ai-gründer, Anders H. Lier. 

Den norske startupen har signert en avtale med amerikanske OhioHealth som en del av selskapets USA-utvidelse, og melder samtidig om sterk voksende kundebase i både Norden og USA. 

– Vi har en sterk base av kunder, investorer, partnere og rådgivere i USA, og vil bruke dette som en «stepping-stone to double down» vår vekst. 

Bærekrafts-startupen leverer en teknologi-plattform for bærekrafts-rapportering som skal sikre at bedrifter kan bli klimanøytrale

OhioHealth beskrives som et system bestående av 15 sykehus og andre helsetjenester basert i Columbus og Ohio – som skal ta i bruk Energi.ais plattform. 

– Med Ohio Health etablerer vi et strategisk kundeforhold og partnerskap innen helsesektoren, sier Lier. 

Shifter har flere ganger skrevet om teknologiselskapet som har fått med seg en håndfull profilerte investorer og suksessgründere på eiersiden – deriblant TRK Group, Jakob Hatteland (Autostore), Peder Nærbø (Bulk Infrastructure) og Frode Strand Nielsen (FSN Capital). 

Selskapet ble etablert høsten 2021 og har siden fått en rekke kunder deriblant DNB, SpareBank 1, Kulturdepartementet, Amnesty, FIFA, FN, Nordkraft og en rekke andre selskaper

Energi.ai har i tillegg kundebaser i både i USA og Brasil. Lier selv er kjent impact-investor og tidligere toppsjef i Katapult. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.