Nettbutikker

Askeladden og Anders Kvåle har 370 selskaper i kikkerten

Investeringsselskapet Kin Group kjøper opp mindre nettbutikker. Nøstehandel er den siste nettbutikken de kjøpte, skriver Dagens Næringsliv. 

Selger: Nøstebarn selger 70 prosent av bedriften til Kin Group.
Publisert

Investeringsselskapet Kin Group har kjøpt opp seks mindre netthandelbutikker siden 2021 og planlegger å kjøpe enda flere, skriver Dagens Næringsliv. 

Selskapet planlegger å omsette for en milliard kroner innen tre til fire år og har en liste på 370 potensielle norske nettbutikker de vurderer å kjøpe. 

Kin Group ble etablert som et samarbeid mellom Spacemaker-gründer Anders Kvåle og Askeladden & Co.

Den siste nettbutikken de kjøpte var Nøstebarn. Gründer og daglig leder Jannecke Helle Riisøen i Nøstebarn solgte 70 prosent av selskapet til investeringsselskapet. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Nøstebarn selger klær laget av ubehandlet ull, for det meste til små barn, men også til voksne. Bedriften ble startet fra Nesttun i Bergen. 

– Dette hadde jeg ikke planlagt i det hele tatt før de tok kontakt. Jeg synes forretningsmodellen deres var veldig fristende. Samtidig får vi drive med det vi kan, sier Riisøen til DN. 

Hun ønsker ikke å si noe om hvor mye hun fikk for aksjene i selskapet. 

Siden 2021 har Kin Group kjøpt opp mindre lønnsomme nettbutikker. De forteller at de har en liste på 370 norske nettbutikker som de vurderer. 

– Vi kommer inn som partnere, bistår med å løse utfordringene de har lokalt, og hjelper dem å vokse, sier daglig leder Per Skøien i Kin Group.