saas

Ardoq fortsetter rakett-veksten - nå er de kåret til beste SaaS-selskap i Norden også

CEO Erik Bakstad kunne ta i mot den gjeveste prisen under den nordiske SaaS konferansen.

Ardoq-gründer Erik Bakstad mottok prisen som årets selskap under Saasiest i Malmø denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken gikk SaaSiest av stabelen, en konferanse i regi av SaaS Nordic. Publikumsprisen SaaSiest Company ble annonsert på forhånd med fire nominerte selskaper, og det var norske Ardoq som stakk av med seieren.

Bakstad var selv tilstede og kunne ta i mot prisen.

– Denne prisen setter vi utrolig stor pris på! Ardoq har etter hvert blitt en kjent merkevare blant nordiske tech-selskaper og at vi kan vinne en pris i dette SaaS-fellesskapet er veldig stas. Det var jeg som tok imot prisen her i Malmø, men denne deler jeg med hele teamet vårt som holder til rundt om i verden og som hver dag jobber sammen for å sikre vår suksess.

Erik Bakstad er gründer og CEO i Ardoq.

I følge Bakstad trakk juryen frem at Ardoq er en utfordrer innen sin egen kategori, den solide veksten samt at selskapet deler kunnskap med resten av miljøet.

Bakstad er spesielt fornøyd med sistnevnte.

– Det nordiske tech-miljøet holder et veldig høyt nivå, og at vi deler av våre erfaringer tror jeg er avgjørende for at vi også skal lykkes ute i verden. Selv om man stiller opp og forteller sin historie, er det mange interessante poenger som kommer frem i både spørsmål og refleksjoner fra de som lytter. Det tjener vi alle på og derfor heier jeg på arrangementer som dette hvor vi kommer sammen og kan lære av hverandre.

De andre nominerte selskapene til prisen var Voyado, LM365 og Dealfront.

Fortsetter veksten

Programvareselskapet har lagt bak seg et år med 75 prosent inntektsvekst og nesten dobling av antall ansatte etter kapitalrunden ledet av EQT i fjor vår.

I 2021 var gjentakende inntektene på rundt 120 millioner kroner, så 2022-tallene ligger trolig rundt 210 millioner kroner.

Ardoq har ifølge dem selv et godt fotfeste i hjemmemarkedet og ser i følge gründeren at etterspørselen øker stort i andre markeder også. Oppgangen er størst i Storbritannia og USA

– Vi har fått tilliten fra store aktører med komplekse organisasjoner. Dette har stilt krav til oss og bidratt til et enda sterkere produkt og viktige erfaringer når vi nå i hovedsak har store virksomheter som målgruppe.

I mars fikk selskapet også Statsministerens kontor i Storbritannia på kundelista. Ifølge Bakstad er de ikke de eneste.

– I fjor ble vi godkjent på en sentral leverandørliste til det offentlige i Storbritannia. Nå har vi blant annet fått både rettsvesenet, Passkontoret og Transportdepartementet som kunder, i tillegg til Statsministerens kontor.

Ardoq ble stiftet i 2013 av Erik Bakstad og Magnulf Pilskog.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!