KLIMA

Aprila-konkurrenten Qred sikret egen bankkonsesjon

Europeiske markeder åpner seg for det hurtigvoksende svenske fintech-selskapet som stjeler kunder fra Aprila.

Qred-sjef Emil Sunnvisson trenger flere nordmenn til kontoret i Stockholm.
Publisert

For et drøyt år siden meldte det svenske låneselskapet Qred sin ankomst i Norge, klare til å ta opp kampen med Aprila Bank om å gi småbedrifter kassekreditt på opp til to millioner kroner ved hjelp av en helt automatisert lånesøknad.

Hittil har selskapet operert som en agent for finansinstitusjonen Nordiska, men nå er en egen bankkonsesjon på plass, opplyses det i en pressemelding.

Det tok syv måneder fra søknaden ble sendt inn, til det svenske Finanstilsynet godkjente den - noe som er ganske fort i det regulative hjørnet av fintech-universet.

– Som bank kan vi akselerere vår europeiske produktlansering ytterligere, ettersom markeder som krever banklisens nå er åpnet opp, sier daglig leder Emil Sunvisson i meldingen.

Lisensen gir Qred anledning til å rulle ut sin produktportefølje i hele EU. Det vil blant annet sørge for at selskapet krever mindre investorkapital fremover, hevdes det i meldingen.

– Vi vil nå fortsette vår raske og lønnsomme vekst, ved å utfordre de tradisjonelle bankene med enklere og smartere produkter, sier Sunvisson.

I Norge meldte Qred om umiddelbar suksess i fjor, med hurtigere kundevekst enn da selskapet etablerte seg i både Danmark, Nederland og Belgia.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.