XR/VR

Apples Vision Pro lanseres med norsk app på laget 

Ludenso bringer klassiske eventyr til live med ny app for Apple Vision Pro.

Slik ser Ludensos Alladin ut med XR-briller.
Publisert Sist oppdatert

For å markere lanseringen av Apple Vision Pro, har den norske startupen Ludenso i samarbeid med Aschehoug Forlag i dag lansert «A Spatial Tale» for Apple Vision Pro. 

Spatial Tales-appen lover å forvandle et hvert rom til scenen for et klassisk eventyr og skape en engasjerende fortelling og læringsopplevelse.

Appen, som nå er tilgjengelig for nedlasting fra App Store på Apple Vision Pro, vil først lanseres med Aladdin, etterfulgt av jevnlige lanseringer av 9 altoppslukende eventyr fra forskjellige kulturer. 

Ingrid Skrede, Andrew Walker fra Apple og Eirik Wahlstrøm.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Eventyrene er omskrevet av profesjonelle forfattere og oversettere, med hver scene individuelt kuratert av et team av illustratører og 3D-artister.

Ifølge Ludenso som viser til forskning, har bruk av eventyr for å lære et fremmedspråk en rekke kulturelle og språklige fordeler, i tillegg til at det tilbyr lesere en bedre forståelse for ord og uttrykk. 

Ludenso

  • Ludenso, grunnlagt i Oslo i 2018, har utviklet et augmented reality-verktøy spesielt designet for forleggere. 
  • Med etablerte partnerskap med store europeiske forleggere, sikret Ludenso seed-investering fra FERD, Sagene Tech Ventures, Torgeir Algerøy, Anne Lise Waal og Johan Brand og Jamie Brooker, medgrunnleggerne av EdTech-unicorn, Kahoot! I 2022.

– Ved å bruke engasjerende fortellinger og spatial computing for å dele eventyr ser vi et stort potensiale for å forme framtidens læring, sier en av gründerne i Ludenso, Ingrid Skrede. 

Hun peker på at 97,3 prosent av studenter synes mobile AR-applikasjoner har en positiv innvirkning på læringen deres. 

– Tenk da hva som vil skje når man kan løsrive seg fra mobilen, og oppleve dette som en del av virkeligheten ved bruk av briller.

Når Spatial Tales-appen åpnes, blir brukerne presentert med et interaktivt kart over alle eventyrene og kan velge å oppleve disse immersive eventyrene på 13 forskjellige språk, inkludert norsk, nynorsk, engelsk, fransk, spansk, tysk og en rekke minoritetsspråk.

Eirik Wahlstrøm, administrerende direktør i Ludenso har stor tro på Apples VR-satsing. 

– Akkurat som iPhone endret landskapet innen mobilteknologi og kommunikasjon, markerer lanseringen av Apple Vision Pro begynnelsen på en annen revolusjon innen spatial computing.