Ai

Apple skroter elbil-prosjekt for å bli med i AI-racet

Apple har avsluttet sitt «hemmelige» elbil-prosjekt «Titan» for å heller bruke pengene på AI, ifølge Bloomberg.

Apple CEO Tim Cook, og tidligere designsjef Jonathan Ive.
Publisert

Etter ti år med utvikling har Apple bestemt seg for å avvikle sitt elbil-prosjekt, kjent under kodenavnet «Titan». Apple har selv aldri bekreftet at de jobber med å lage en elbil, men det har likevel kommet jevnlige lekkasjer, ifølge Bloomberg.

Konsernsjef Tim Cook skal ha kunngjort at de rundt 2000 ansatte som har jobbet med prosjektet, nå heller skal jobbe med tech-gigantens satsing innen kunstig intelligens. 

Nyheten markerer slutten på et tiår med investeringer og forsøk på å etablere seg i bilmarkedet. 

Gene Munster, som en gang ble sett på som Wall Streets fremste Apple-analytiker, gikk ut på X/Twitter og uttrykte skuffelse over nyheten. Han mener Apple kunne ha økt sin årlige vekst betydelig ved å satse på elbilmarkedet. 

Analytikere hos Bloomberg Intelligence derimot mener grepet kan være en mer strategisk og lønnsom retning på lang sikt, selv om bilmarkedet muligens representerer en større inntektskilde.

En av faktorene kan være den raskt økende konkurransen fra Kina, hvor BYD har overtatt som verdens ledende elbilprodusent. 

Selv om Apples exit fra elbilmarkedet kan være en lettelse for Tesla og andre etablerte bilprodusenter, markerer det også et skifte i fokus for nok en tech-gigant og gjør det enda tydeligere at kunstig intelligens ser ut til å bli den nye arenaen. 

Denne saken er skrevet med hjelp av ChatGPT, men desket av Shifters journalister.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.