KARRIERE

Anne Lise Waal slutter i Attensi, men skal gå mange mil i Marka før hun bestemmer seg for neste steg

Startup-profilen har likevel noen tanker om hvor veien nå går, etter at hun gir seg i selskapet hun har vært med på å bygge fra fem til 240 ansatte.

Anne Lise Waal har vært med på å ta Attensi fra en liten startup til et av landets ledende vekstselskaper.
Anne Lise Waal har vært med på å ta Attensi fra en liten startup til et av landets ledende vekstselskaper.
Publisert Sist oppdatert

Det er en tid for alt. Jeg har vært i Attensi i 10 år og fått vært med på en helt utrolig reise. Selskapet er i fantastisk vekst og med et team av flinke, energiske mellomledere som er klare for å ta stafettpinnen videre – så det er en god timing både for selskapet og for meg, svarer Anne Lise Waal, når vi spør henne hvorfor hun takker for seg.

Tech-profilen var en av de første ansatte i Attensi da hun sluttet seg til oppstartsselskapet i en kjeller på Startuplab i 2013. Siden har læringsteknologiselskapet hatt eventyrlig vekst, og Waal har fylt flere lederroller underveis, deriblant som daglig leder og teknologisjef. Attensi har nå 250 ansatte verden over, og de årlige abonnementsinntektene er på 140 millioner kroner.

«Vemodig»

Selve exiten skjer tidlig neste år, og Waal er fast bestemt på at det er noe hun selv har ønsket.

– Dette var noe jeg selv ønsket og som har kommet litt over tid – jeg har vært i god og transparent dialog med Trond, vår gründer og CEO, og funnet en god timing for å starte nedtrappingen. Jeg vil fremdeles ha en tilknytning til selskapet fremover, men min «daytime job» vil være et annet sted.

Jeg synes Serena Williams sa det bra «I’m not ready to quit, but I’m ready for what’s next” – det oppsummerer følelsene. Det er vemodig å slutte, men jeg gleder meg til å utforske nye muligheter og samtidig se hvordan Attensi fortsetter å lykkes fra sidelinjen.

Ukjent landskap

Attensi ble startet av Trond Aas og Odd Skarheim, som tidlig hentet inn Anne Lise Waal fra Funcom. Den gangen for ti år siden var bruk av spillteknologi og 3D-simulering i opplæring ukjent for de aller fleste selskaper, både i Norge og ellers i verden, så det var avgjørende at konseptet måtte gjøres så enkelt som mulig. Attensi valgte en strategi om å lage en teknologiplattform hvor «alle» kunne designe og distribuere sine egne læringsspill.

– Nå 10 år senere brukes vi av noen av verdens største og mest innovative selskaper; alt fra Equinor til BCG, Accenture og de største kjedene innen varehandel og service. Det er helt utrolig kult.

– Hva har det beste vært?

– Det beste med Attensi er definitivt menneskene, og hvordan vi som team har klart å lage et produkt som har revolusjonert hvordan mennesker lærer samtidig som vi har hatt det fantastisk gøy på reisen. Attensi har en helt unik kultur, ekstremt flinke mennesker som kombinerer vekst i verdensklasse med fest og moro av en annen liga. Jeg skal forhandle meg frem til inngangsbillett på alle firmafestene før jeg slutter.

LES OGSÅ: En eldre herre på første rad sovnet under investormøtet med Attensi-sjef Anne Lise Waal

Fremtidsplanene

Waal tviholder på at hun ikke har bestemt seg for hva neste steg i karrieren skal bli, men mye kan tyde på at det kommer til å være noe innenfor Shifters nedslagsfelt.

– Gjennom hele reisen med Attensi har jeg også vært tett på økosystemet av startups- og vekstselskaper i Oslo, mye gjennom StartupLab-miljøet og Viking Venture, men også gjennom Oslo Business Region og andre nettverk og jeg har vært i. Jeg kommer nok til å holde meg i økosystemet, men om det blir på selskapssiden eller investeringssiden gjenstår å se. Jeg skal bruke litt tid og tilbakelegge noen mil i Marka og fjellet før jeg konkluderer.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS