Carl Helgesson er CEO i Rankona Mazon

Amazon-ekspert: Amazon kommer til Skandinavia før juli

Han har tatt feil før, men nå er han 97 prosent sikker på at e-handels-giganten Amazon kommer til Skandinavia før "Prime Day" i juli.

Publisert Sist oppdatert

—Jeg er ganske overbevist om at Amazon kommer i sommer, i forkant av «Prime Day», som er i juli, sier Carl Helgesson, daglig leder i Rankona Mazon, som er et internasjonalt konsulentselskap som spesialiserer seg på Amazon, til Shifter.

Amazon har intervjuet svenske selgere

Han forteller at det ganske lenge har vært snakk om Amazon til Skandinavia.

—Men det har aldri hendt. De siste to årene har det vært snakk om at de skulle komme innen Black Friday, men så har de ikke gjort det.

—Hva er annerledes nå?

Denne gangen har det skjedd mye som ikke har skjedd før, mener han.

—For eksempel har Amazon intervjuet svenske selgere om Amazon om deres «FBA-løsningen», hvor Amazon tilbyr lagring og forsendelse av varer, det har ikke skjedd tidligere. Vi har også klienter som har blitt kontaktet av Amazon Vendor og har villet ha et samarbeid og produkter innen en viss dato i juni, og Prime Day er alltid i juli, sier han og legger til: Min spådom er at de kommer i forkant av Prime Day i juli.

Prime Day er Amazons svar på Black Friday, og ble innført for å få litt fart på salget i juli, som tradisjonelt har vært en dårlig netthandelsmåned.

Er 97 prosent sikker

—Du har tidligere spådd at de skulle komme, er du ekstra sikker nå?

— I Sverige har de et lager i Eskilstuna, det har blitt signert en kontrakt, og man har vært mer åpen, og de skal jobbe med Kuehne Nagel for logistikk. Før var det veldig mye snakk, men nå er puslebitene på plass for at det skal bli en virkelighet. Så sikker som jeg er nå, har jeg aldri vært før, forteller han.

Han sier han er usikker på hvordan Amazon velger lansere. Det kan bli hele Skandinavia på en gang. Eller kanskje bare Sverige og Danmark i første omgang, og deretter Norge og Finland.

—Jeg har vært veldig sikker tidligere. Men da hadde ikke gjort intervjuene, de hadde ikke kontaktet selskaper med beskjed om å ha produkter klare til juni. Jeg er 97 prosent sikker denne gangen, avslutter han.

PS: Det er omtrent like langt fra Amazons angivelige lager i Eskilstuna til Gøteborg, som det er fra Eskilstuna til Norge.