Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes i Equality Check.

Alliance Venture går inn i Equality Check: Henter 13 millioner

Emisjonen er den største likestillings-startuppen har hatt til nå.

Publisert Sist oppdatert

Equality Check, det norske oppstartsselskapet som for mange er mest kjent som «Tripadvisor for magnfold i arbeidsmarkedet», hentet nylig 13 millioner NOK i frisk kapital for å satse ytterligere på produktutvikling og internasjonal skalering.

Det norske venturekapitalfondet Alliance Venture leder runden sammen med et knippe engleinvestorer. Antler, akseleratoren de to gründerne var med i 2019, har også valgt å investere for tredje gang.

Managing partner i Alliance Venture, Johan Gjesdahl, er stolt over å lede investeringsrunden og har stor tro på teamet, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Vi tror fokuset på D&I fra arbeidstagere, arbeidsgivere og regulerende myndigheter er kommet for å bli, og bare vil bli sterkere fremover. Gjennom Equality Check har Marie og Isabelle bygget verktøy for å hjelpe organisasjoner med å analysere, forbedre og rapportere på deres D&I-arbeid.

– Når man kobler det med et dypt ønske om å gjøre en forskjell innenfor D&I og en sterk evne til «å få ting gjort», har vi stor tro hva team Equality Check vil få til fremover, sier Johan Gjesdahl, Managing partner i Alliance Venture.

Marie Louise Sunde mener frisk kapital vil legge et godt fundament for produktets videre utvikling. Selskapet ble grunnlagt i 2018 av gründerne Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes. Gründerne hentet sist 5,23 millioner i desember 2019.

Overfor DN som først bragte nyheten, gjentok Isabelle Rignes ambisjonene om å satse også utenfor landets grenser:

– Særlig Storbritannia er et spennende marked. Vi får komme tilbake til de konkrete planene senere.