Johan Gjesdahl, Bente Loe og Arne Tonning i Alliance gjør et rekrutteringsvarp i Sverige.

Alliance girer opp i Sverige - får ny supergründer på laget

Lifesum-gründer og tidligere Spotify-topp Henrik Torstensson skal jakte startups for den norske ventureinvestoren Alliance Venture.

Publisert

Investeringsselskapet Alliance Venture har vært et av de mest aktive teknologifondene i Norge de siste årene. I porteføljen finner man en rekke kjente vekstselskaper, som Xeneta, Oda, Sanity.io, Boost.ai og Aprila Bank.

I fjor utvidet selskapet virksomheten til Sverige. Anders Hallin, som har bakgrunn fra selskaper som Skype, Saltside og Kry, fikk oppdraget med å lede kontoret. Siden har selskapet investert i flere svenske startups, inkludert &Repeat, AlexisHR og Curb Food.

Nå utvider Alliance Venture virksomheten i Stockholm, og henter inn Henrik Torstensson som ny partner. Torstensson er best kjent som gründer og daglig leder i ernæringsappen Lifesum, men han forlot posisjonen etter åtte år i sommer. Han har også jobbet med skalering av internasjonale selskaper som Spotify og Stardoll, og vært engleinvestor. I sistnevnte rolle har han satset penger på selskaper som TeamTailor, Fishbrain og Videoplaza.

– Han tar med seg 20 års erfaring fra det svenske startup-økosystemet (...). Dette er den perfekte bakgrunnen for en partner, som kan tilføre gründere og Alliance Ventures porteføljeselskaper verdi, sier Managing Partner Johan Gjesdahl.

Selv sier Torstensson at han vil investere i startups som har ambisjoner om å bli globale selskaper.

– Stockholm spesielt, og Norden generelt, er et fantastisk økosystem for startups. Det oppmuntrer ikke bare eksisterende startups til å strebe etter å bli fremtidens enhjørninger, men oppmuntrer også ansatte til å finne på nye ideer og starte deres egne selskaper, sier han.

– Hvorfor velger du å bli med på prosjektet til Alliance?

– Fordi Norden er et av verdens mest interessante startup-økosystemer, og Alliance investerer tidlig i gründere og startups, noe som er en veldig spennende fase.

– Hvilke selskaper er du svak for?

– Jeg forsøker å ikke begrense meg, men personlig synes jeg at både forbruker- og b2b-softwaretjenester er svært interessante.

På den andre siden opererer han ikke med noen liste over selskaper han lar være å investere i.

– Jeg forsøker alltid å se en startup ut ifra sine egne meritter.

– Noen mener utviklingen innen kapitaltilgang for startups og teknologirush på børsen har likhetstrekk med på dot.com-boblen. Hva sier du?

– Startups som kommer til å bli store selskaper gründes i både bra og dårlige økonomiske tider. Som investor gjelder det å forsøke å finne dem uavhengig av hva børsen står i.