arrangement

Aller-topp blir sjef for event-tech-selskap

Tidligere konserndirektør for digital utvikling og innovasjon i Aller Media, Stephan Granhaug, tar over som CEO i Oiiku.

Stephan Granhaug blir ny toppsjef, og Bjørnar Stray Berentsen går over i rollen som produktsjef i Oiiku.
Publisert Sist oppdatert

– Oiiku er et kinderegg: Et utrolig bra team, et strålende produkt og et problem å løse for et marked i vekst, sier Granhaug i en pressemelding om overgangen.

Selskapets grunnlegger, Bjørnar Stray Berentsen, går over i en mer rendyrket rolle som CPO, går det frem i en pressemelding fra selskapet. Oiiku utvikler og leverer programvare for håndtering av konferanser og «corporate events», med blant annet NHOs årskonferanse og Nordic Choice Hotels samt flere av de største eventbyråene på kundelisten.

Vekstmarked

Oiiku er veletablert i det norske markedet og har vært i drift siden 2012. Selskapet hadde stor fremgang rett før pandemien, da det fysiske konferansemarkedet stoppet opp en periode. Under pandemien kom idéen om OiikuLive. Det er et online konferansesystem som er spesielt tilrettelagt for god presentasjon og interaksjon med deltakerne, både for de som deltar fysisk og de som deltar via streaming. Etter pandemien er veksten på nær tresifret nivå, ifølge pressemeldingen. Med en bredere produktportefølje er hovedutfordringen nå å skalere opp i takt med markedet.

– Stephan har en kommersiell innstilling og lang fartstid fra toppledelse, strategi og forretningsutvikling i større virksomheter som vil komme godt med i den fasen Oiiku nå skal inn i, sier Kolbjørn Jetne, daglig leder i Kodemaker og styreleder i Oiiku.

Han viser til utviklingen Oiiku har hatt i 2022, og hevder at selskapet kan velge å finansiere vekst over egen kjøl, men det kan også hende selskapet vil søke ny finansiering for å realisere ambisjonene raskere og ikke minst få fart på en eventuell internasjonal satsing.

– Dette er spennende problemstillinger vi kommer til å ta tak i raskt, utgangspunktet er veldig godt for flere alternative veivalg framover. Uansett kommer det flere ansettelser i løpet av kort tid, kommenterer Granhaug.

Et godt team

Grunnlegger Bjørnar Stray Berentsen er også fornøyd med å få på plass mer kapasitet.

– Med Stephan om bord får jeg frigjort mer tid til å tenke på kunder og produktutvikling, samtidig som noen andre kan ta ansvar for vekst og forretningsutvikling. I tillegg til det strategiske perspektivet og erfaringen vi var ute etter, var det også viktig at vi fant tonen godt med hverandre underveis i rekrutteringsprosessen. Dette blir veldig bra. Både kunder og medarbeidere skal få merke at jeg ikke lenger behøver å jobbe med 100 ulike oppgaver til enhver tid, avslutter Berentsen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*