Investering

Alarmselskap henter 20 nye millioner

Boligalarm-selskapet Homely verdsettes til 305 millioner kroner etter ny emisjon blant eksisterende investorer. Samtidig inngår de samarbeid med NAF og får dermed tilgang på en halv million medlemmer. 

Gründer Nadir Nalbant og CEO Petter Kildal Forseth i Homely.
Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Homely ble startet av seriegründer Nadir Nalbant i 2017, og visjonen var et rimeligere alternativ til de store tilbyderne av boligalarmer. Kundene kan selv velge hvilke alarmkomponenter de vil ha – og skreddersy løsninger for både brannalarm og innbruddsalarm.

Nå henter de 20 nye millioner kroner fra de største eksisterende eierne (Schibsted, Rasmussengruppen og Nalbant selv ) som verdsetter selskapet til 305 millioner kroner, ifølge en pressemelding. 

Pengene skal brukes til å akselerere veksten videre. 

Forrige kapitalrunde var i fjor. Da gikk Schibsted Ventures og Rasmussengruppen inn med 37 millioner og verdsatte selskapet til 260 millioner. Nå har Homely bikket 10 000 kunder, og gjennom deres nye samarbeidspartner NAF har de plutselig en mulig inngang til over en halv million medlemmer. 

– Med den interessen vi opplever i markedet, kombinert med vår nylige kapitalinnhenting, er vi bedre rustet enn noen gang til å akselerere vår vekst og fortsette å utfordre det etablerte alarmmarkedet ved å tilby den samme tryggheten for en lavere pris, sier Petter Kildal Forseth, CEO i Homely.

Homely tredoblet omsetningen i 2023 til 38,7 millioner kroner, opp fra  12,3 året før. Resultatet endte likevel på minus 21,4 millioner, noe de selv sier er i tråd med selskapets forretningsplan om å etablere seg i markedet. 

I 2022 endte resultatet på minus 19,8 millioner. 

For ordens skyld. Schibsted er majoritetseier i Shifter og investor i Homely. Redaksjonen står fritt og alle journalistiske vurderinger er gjort uavhengig av dette.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.