Brødrene Lars og Thomas Nygaard i NorQuant. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Aksjerobot sikret over 5 millioner kroner og 180 nye investorer

Nå planlegger NorQuant lansering av tre fond i løpet av 2020.

Publisert

Selskapet har de siste ukene kjørt en folkefinansieringskampanje på Dealflow. Målet var å hente 4 millioner kroner, men beløpet bikker straks 5,3 millioner kroner, og NorQuant tillater nå en overtegning på inntil 6 millioner kroner.

– Vi har gjort vårt beste, med god hjelp fra Dealflow, med å forklare hva NorQuant jobber med og mulighetene vi har, og jobbet aktivt med å ta kontakt med potensielle investorer, sier medgründer Thomas Nygaard til Shifter.

NorQuant hadde på forhånd sikret seg 1,2 millioner kroner. Beløpene for øvrig spenner nå fra 5000 kroner til mellom 200.000 og 500.000.

Lanserer tre fond

Selskapet har i tre år jobbet med å knuse myten om «den geniale investor», hovedsakelig med et analyseverktøy basert på det motsatte: regler og statistikk.

I fjor hjalp fintech-selskapet en håndfull «family offices», deriblant Reitan Kapital, med å implementere såkalt faktorbasert forvaltning i egen strategi.

Den nye kapitalen er øremerket videre kommersialisering av selskapets analysetjenester rettet mot både profesjonelle og private investorer, i tillegg til lansering av tre nye fond for «folk flest» i både inn- og utland.

– Vi forventer å lansere tre fond senere i år, avhengig av når vår konsesjon fra Finanstilsynet er på plass, sier Nygaard.

I fjor ble NorQuant også tildelt 14 millioner kroner fra Forskningsrådet, til et prosjekt om selvlærende systemer for bærekraftige investeringsstrategier.

Sintef og Nord universitet deltar også.

– Det er dette som er neste steg. Målet er å kunne måle enda mer nøyaktig hva slags faktorer som påvirker en avkastning, har Nygaard tidligere uttalt.