KLIMA

4000 på venteliste: Nå åpner de sin klimabonus-app for alle

– Første milepæl er 100 000 brukere, sier Fauna-sjef Øystein Høie.

Øystein Høie og Synne Asheim Haga
Øystein Høie og Synne Asheim Haga
Publisert Sist oppdatert

Appen som ble lansert i går, kobler seg opp til banken, og gjennom klimavennlige kjøp får brukerne bonuspoeng. Med bonuspoengene kan en kjøpe opplevelser som surfekurs eller en middag på restaurant. Selskapet til den tidligere norske Dreams-sjefen Øystein Høie tjener penger gjennom å fakturere samarbeidsbedriftene for bonuspoengene.

I tillegg har appen fått et sosialt element, hvor en kan laste opp bilder som skal skape engasjement rundt bærekraft, en slags klima-instagram. Høie forteller om mye engasjement blant brukerne allerede nå etter kort tid. Videre deler han stolt at 88 % av de som har lastet ned appen ønsker push-meldinger.

«Stor oppside»

Appen har for øvrig vært i lukket beta det siste året, hvor de har hatt rundt 1000 brukere. Før lansering har de 4000 på venteliste. Teamet har høye ambisjoner for tjenesten.

– Første milepæl er 100 000 brukere. I Norge alene finnes det fordelsprogram med over 2 millioner brukere, så oppsiden er veldig stor, sier Høie.

Høie og innholdssjef Synne Asheim Haga forteller at de i tillegg til vanlig markedsføring ønsker å vokse gjennom at brukerne selv inviterer venner.

Klar for å ekspandere

Fauna har flere kjente investorer inne på eiersiden, Høie trekker frem teamet bak Kahoot og Startuplab, i tillegg til venturefondet Link. Inntil videre planlegger de å holde teamet så lite som mulig, og ser på produktet som veldig skalerbart.

Han viser til at selskapet bruker PSD2 til å hente ut bankdata for brukeren - noe som kan gjøres over hele Europa når EU nå krever at bankene åpner sine APIer til tredjepartsleverandører.

– Det betyr at vi allerede nå kan ekspandere inn i et hvert europeisk land, sier Høie.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS