Geir Sand Nilsen (f.v.), Øystein Høie, Ida Pernille Hatlebrekke, Dan Pedersen og Per Øyvind Skard.

Her er Fauna-Øysteins nye stjernelag

Den tidligere Dreams-sjefen henter inn tungvektere til sin klimastartup.

Publisert Sist oppdatert

Øystein Høie forlot jobben som leder for den svenske sparestartupen Dreams i fjor, for å starte et fordelsprogram for klimavennlig forbruk. På tampen av fjoråret kunne Shifter melde at miljøgründeren fikk inn medietoppen Synne Asheim Haga som innholdssjef. 26-åringen hadde gjort lynkarriere i lokalavisen Porten, som en av de yngste mediesjefene i landet.

Nå har han fått på plass et styre med flere kjente tech-profiler til startupen som vil gi bonuspoeng hver gang du gjør et klimavennlig kjøp.

Høies tidligere Hardware.no- og Tek.no-kompanjong Per Øivind Skard går inn som styreleder. Skard har vært direktør for IKT-Norge, og også sittet i styrene til Norsk Tipping, USBL, Nemitek og Gudbrandsdalen Energi.

Den tidligere Folk-sjefen og nå bærekraftsdirektøren i miljøstartupen Looping, Ida Pernille Hatlebrekke, går også inn i styret.

Sist, men ikke minst får Høie inn edtech-nestoren Geir Sand Nilsen, kjent fra EdTech Foundry , Mobilskolen og Fanbooster. I fjor ble han landskjent i Skole-Norge, da han sto bak Facebook-fenomenet "Korona-forum for digitale lærere", som raskt fikk over 60.000 medlemmer i en tid hvor skolene var desperate etter å utveksle erfaringer og ideer om gode løsninger for undervisning hjemme.

– Vi har brukt nettverket vårt for å finne fire styremedlemmer som kan utfylle hverandre, og skape gode diskusjoner. Det har tatt tid, men nå tror vi at vi har det optimale styret for å lansere Fauna og ta oss til neste kapitalrunde, forteller Fauna-sjef Øystein Høie til Shifter.