24SevenOffice, her ved CEO Staale Risa, kjøper seg inn i banksektoren.

24SevenOffice kjøper seg inn i bank

– Må jobbe tett med banken for å få store besparelser, sier gründer Stian Rustad,

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som selger skybasert programvare hentet 113 millioner kroner i en emisjon i mai. Nå investerer de 13,2 millioner kroner i Optin Bank, opplyses det i en pressemelding.

Investeringen gir selskapet en eierandel på 9,9 prosent og opsjon på å kjøpe seg opp til 20 prosent. Transaksjonen priser Optin Bank til 119 millioner kroner, som er halvparten av verdivurderingen som ble gjort da Optin Bank gjennomførte en emisjon i 2019.

Saken ble først omtalt av Finansavisen.

Årsaken til rabatten er ifølge avisen at banken vurderer kundeporteføljen til 24SevenOffice, som teller 50.000, som svært verdifull.

Fremover er planen å integrere Optin Bank inn i 24SevenOffice, opplyser selskapet i pressemeldingen. Blant annet planlegger de å lansere egne kontoserier og betalingsformidling tett integrert med bankenes egne interne betalingsnettverk.

– Vi har sett at man må jobbe tett med banken for å få store besparelser i økonomistyringen. Da må vi inn på eiersiden og jobbe i symbiose med banken og tilby 100 prosent integrerte tjenester, sier gründer Stian Rustad til Finansavisen.