Carl Erik Thomsen og Christer Hafslund etablerte CVideo i 2014. To år senere fikk de sin første kunde, og nå går butikken endelig i pluss.

199 avslag og ett investor-ja: Nå skal CVideo ta revansj

Rekrutteringsselskapet girer opp satsingen etter at de endelig går i pluss: – Milepæl nummer én er nådd, sier gründeren.

Publisert Sist oppdatert

Carl Erik Thomsen og Christer Hafslund brukte to seige år på å lande deres første kunde av CVideo, et verktøy som blant annet tilbyr jobbsøkere å lage video-CV.

Medgründerne sjonglerte også rekrutteringsprosjektet med øvrige fulltidsjobber frem til 2017, da engleinvestor Per Knudsen skjøt inn en halvannen million.

Nå melder det seks år gamle selskapet å ha gått i pluss, med årlige abonnementsinntekter på over 3,5 millioner kroner. CVideo har i dag 71 kunder, deriblant TV 2, Kaffebrenneriet, Selmer og Den Norske Turistforening.

– Veien hit har på ingen måte vært enkel. Vi snakket med 200 investorer, og én sa til slutt ja - etter først å ha sagt nei fire ganger, sier Thomsen til Shifter.

– Hva gjorde at dere aldri ga opp?

– Frykten for alternativet.

– Hvorfor var det så skummelt?

– Vi følte vi hadde kommet langt med produktet allerede. Hvis vi bare kunne få en startkapital til å dedikere oss på fulltid, skulle vi virkelig kjempe for å få det til.

– Ut på en ny reise

CVideo har siden drahjelpen for tre år siden, mer enn doblet omsetningen hvert år, forteller Thomsen videre. Nå planlegger de å ta selskapet til «et helt nytt nivå».

– Å gå «break even» betyr at vi har nådd milepæl nummer én; å gjøre dette prosjektet til en butikk og et levebrød. Nå skal vi ut på en ny reise, som handler om å gjøre selskapet stort og verdifullt. Gå fra startup til scaleup, sier Thomsen.

Planen er blant annet å etablere en salgsorganisasjon på fem personer.

– Vi prøvde det for to år siden også. Da ansatte vi to veldig dyktige selgere, men selskapet var ikke modent nok på det tidspunktet. Vi klarte rett og slett ikke å få i gang et velfungerende salgsteam, men nå er vi klare for revansj, sier Thomsen.

– Hvorfor er timingen bedre nå?

– Først og fremst fordi vi har bedre økonomi. I tillegg har vi lært mye, blant annet mye om lange salgsprosesser. Vi har også flere store referanse-kunder nå, sier han.

Les også: Ole Nordviste forlater Hold: Går tilbake til hans første startup

Tøff konkurranse

Med små og mellomstore bedrifter som selskapets primære målgruppe, ønsker CVideo fortsatt å ha et fullt fokus på det norske markedet - i enda et par år.

– Vi ønsker å gå ut av Norge på lengre sikt, men akkurat nå gir det mest mening å fokusere alt i Norge, nettopp fordi det er så mange potensielle kunder her, sier Thomsen og viser til cirka 60.000 SMB'er.

– Vi har også laget flere integrasjoner tilpasset det norske markedet, som for eksempel med Finn.no og Vitnemålsportalen, legger gründeren til.

I selskapets vekstplan heter det også at de skal hente 8 millioner kroner.

– I 2014 var video-CV et prematurt konsept, men nå ser vi at trenden bare øker for hvert år. Vi har også flere store konkurrenter, men har aldri vært så opptatt av dem, sier Thomsen og nevner:

Webcruiter, HR manager, Reachmee, Easycruit og Teamtailor.

– Vi har heller hatt fullt fokus på å bygge en løsning for dagens behov, og enda har vi ikke mistet en eneste kunde til en konkurrent, sier Thomsen.