KONKURS

Stine Andreassen, gründer i Wa.Works.

Wa.works konkurs

Rekrutteringsplattformen til gründer Stine Andreassen har meldt oppbud.

Publisert

I fjor skrev Shifter om tunge tak i Wide assessment, bedre kjent som Wa.works. Gründer Stine Andreassen har siden 2016 har bygget rekrutteringsplattformen for selskaper som jakter teknisk kompetanse.

Nå er det slutt, melder Finansavisen. Ifølge offentlige registre ble det åpnet konkurs i selskapet ved Hordaland Tingrett 19. oktober.

Etter et rekordår i 2021, falt omsetningen i fjor. I stedet for å nærme seg lønnsomhet, falt resultatet før skatt til et underskudd på 2,5 millioner kroner. Hittil i år har selskapet gått på et underskudd på 4,4 millioner kroner, skriver FA.

Det har over en lengre periode blitt jobbet med å hente frisk kapital til selskapet, og gründeren skisserte for halvannet år siden en prising på 70 millioner kroner. Selskapet fikk derimot ikke landet noen avtale med investorene.

Bostyrer og seniorpartner i Harris Advokatfirma, Jan Haakon Rasmussen, forteller til FA at konkursen kommer som følge av gjeldssituasjonen i selskapet. Wa.works skylder Innovasjon Norge og DNB til sammen fem millioner kroner.

Gründer Andreassen har tidligere vært en uttalt kritiker av Innovasjon Norges låneordninger, fordi man som selskapsbygger står personlig ansvarlig for lånet.

Det er meldt inn krav på 4,7 millioner kroner til boet.