Stine Andreassen, gründer i Wa.Works.

Eksplosiv økning i interessen for utviklere:
Wa.works slo hele fjoråret på to måneder

Selskaper på tvers av alle bransjer jakter teknologer for å møte fremtiden. Det nyter rekrutteringsplattformen Wa.works godt av.

Publisert Sist oppdatert

Hadde ikke selskapet raskt permittert sine ansatte da pandemien rammet landet i mars 2020, hadde Wide Assessment AS, best kjent som Wa.works, sannsynligvis vært konkurs i dag. Det forteller gründer og daglig leder Stine Therese Andreassen.

Nå, et år senere, har selskapet satt en solid omsetningsrekord og opplever kjempeinteresse.

– Etterspørselen etter denne kompetansen, har gjort noen IT-folk veldig late. Jobbtilbud skal helst komme rekende på en fjøl. Vi angriper markedet av de som egentlig vil skrive på LinkedIn at de er åpne for nye muligheter, men opplever det som illojalt, sier hun.

10 millioner kroner

Wa.Works har bygget en rekrutteringsplattform for selskaper som jakter teknisk kompetanse. På tampen av 2019 snudde de opp ned på forretningsmodellen. I stedet for å tilby selskaper ubegrenset bruk av tjenesten for en årlig sum, gir de nå fri tilgang for alle, og tar betalt for leads som fører til ansettelse gjennom plattformen.

De ansatte i Wa.Works kom tilbake fra permisjon i august i fjor, parallelt med investeringsviljen til en del selskaper, og siden har pilene bare pekt én vei.

Nylig passerte selskapet 3,8 millioner kroner i omsetning siden nyttår. Til sammenligning var inntektene i hele fjor på 3,7 millioner kroner, og én million mindre enn det året før.

Nå har selskapet en ambisjon om å omsette for 10 millioner kroner i år.

Andreassen forteller om økt interesse for teknologer på tvers av bransjer og selskapsstørrelser.

– Vi så at salget begynte å stige i slutten av 2019, så vi var på en opptur før mars 2020. Dette har ikke skjedd kun på grunn av pandemien, påpeker hun.

Skal investere

Inntektsøkningen gjør at selskapet kunne gått i null i år, ifølge Andreassen, men Wa.Works har lagt opp til tunge investeringer fremover. Det er særlig de tekniske løsningene som skal videreutvikles, forteller hun.

– I teorien kunne vi oppskalert på selgere, og ned på utviklere, men når vi har teamet som kan skape merverdi, må vi ikke stoppe å investere i fremtiden, sier Andreassen.

Hun forteller at selskapet vurderer flere vekstmuligheter fremover, deriblant en emisjon.

– Nå har vi ikke kniven på strupen, og ser på strategien videre. Men det er klart at man kan gjøre mye med penger, sier Andreassen.