KARRIERE

Fengliu Lou er fra 1. november 2023 teknologidirektør i Elinor Batteries.

Trøndersk batteri­fabrikk lader opp med teknologidirektør fra norsk konkurrent

Fengliu Lou har vært sentral i utviklingsavdelingen til batteriselskapet Beyonder siden oppstarten. Nå har Elinor sikret hans tjenester.

Publisert Sist oppdatert

For et knapt år siden ble det kjent at en ny norsk batterifabrikk var underveis, etter at selskaper som Freyr, Morrow og Beyonder allerede var i gang.

Elinor ble dratt i gang av investeringsselskapet til vindkraft-milliardær Lars Helge Helvig, Valinor, og tidligere Morrow Batteries-direktør Terje Andersen. Planen er å hente opptil 30 milliarder kroner til storsatsingen.

Nå henter selskapet med base i Orkland ytterligere spisskompetanse fra et konkurrerende selskap.

Etter fullført doktorgrad og noen år som forsker på NTNU, ble kinesiske Fengliu Lou med da Beyonder ble startet i 2016. Han har vært sentral i utviklingsfasen, og har inntil nå vært sjef for forskning og utvikling (R&D) i selskapet.

I Elinor skal han jobbe som teknologidirektør fra og med i dag, 1. november.

– Fengliu Lou er den jeg kjenner til i Norge med dypest kompetanse og forståelse for hvordan man designer moderne lithium-batterier, samtidig som han har jobbet med kommersialisering og produktutvikling mot et globalt marked siden den spede begynnelsen på den norske batteriindustrien, sier daglig leder i Elinor Batteries, Arne Fredrik Lånke, i en pressemelding.

Selv uttaler Fengliu Lou i meldingen at Elinor Batteries har det som skal til for å lykkes internasjonalt, ikke minst på grunn av geografi og lokasjon.

– Plasseringen i Midt-Norge sikrer både lave strømpriser og sikker og stabil tilgang på fornybar energi. Trondheims tunge forsknings- og kompetansemiljøer er tett på, og rekruttering av høyt utdannet arbeidskraft vil være lettere enn for andre, sier han.