RESULTAT

Gründer Isak Hasselvold er driftssjef (COO) i FeltGIS.

Tredoblet verdien i fjor: Slik gikk det med det norske selskapet som skal effektivisere skogbruk

Forsiktig omsetningsvekst for FeltGIS.

Publisert Sist oppdatert

Gründerne Isak Hasselvold og Kristoffer Stenersen har siden 2016 utviklet teknologi som skal gjøre det enklere å utveksle data med personell og maskiner på hogstfeltene.

I fjor høst tredoblet FeltGIS verdivurderingen, da den andre av tre transjer i en emisjon fra 2021 ble gjennomført. Utbetalingene er planlagt med variabel prising knyttet til selskapets utvikling, noe som skulle tilsi at selskapet gikk ganske bra.

Nå er fasiten for fjoråret klar.

Omsetningen var på 6,18 millioner kroner, mot 5,62 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte med et underskudd på 2,74 millioner kroner, mot 1,17 millioner kroner i 2021.

I fjor sysselsatte FeltGIS fire årsverk, noe som ga lønnskostnader på 4,5 millioner kroner - to millioner mer enn året før.

Av årsrapporten går det frem at gründerne Hasselvold og Stenersen fortsatt kontrollerer majoriteten av aksjene, men en eierandel på henholdsvis 29,56 prosent og 25,52 prosent.

Hovedinvestor i runden fra 2021, First Seed Hedmark, sitter med en eierandel på 24,97 prosent. Fondet tilhører Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune, og forvaltes av Skagerak Maturo.