SKOGSTEKNOLOGI

Skogtek-selskapet FeltGIS tredobler verdien i ny emisjon

Friske 4,1 millioner kroner skytes inn i selskapet. Takket være gode resultater, tredobles verdien på halvannet år.

Isak Hasselvold er gründer i FeltGIS.
Isak Hasselvold er gründer i FeltGIS.
Publisert

FeltGIS AS henter inn 4,1 millioner kroner i ny egenkapital. Totalt hentet selskapet 10,3 millioner kroner i mai i fjor fordelt over tre transjer. Denne siste kapitalinnskytelsen er den andre i rekken.

I fjor ble selskapet verdsatt til 12,3 millioner kroner. Den siste transjen priser imidlertid selskapet til 34,6 millioner kroner, etter emisjonen, nesten en tredobling, skriver selskapet i en pressemelding.

Utbetalingene er planlagt med variabel prising, knyttet til selskapets utvikling, som betyr at selskapet går bra.

Eksisterende aksjonærer samt private med kompetanse innenfor skogbruk og ansatte deltok i emisjonen.

Emisjonsrunden ble ledet av såkornfondet First:Seed Hedmark, et fond etablert av Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune og som forvaltes av Skagerak Capital.

Isak Hasselvold startet selskapet sammen med Kristoffer Stenersen i 2016, og har siden utviklet teknologi som gjør aktører i skogbruket i stand til å enklere utveksle data med personell og maskiner på hogstfeltene.

– Vi utvikler løsninger i tett dialog med brukerne. Det er deres hverdag vi skal gjøre enklere og mer effektiv, sa Hasselvold i 2021.

Siden den gang, har han skiftet rolle fra daglig leder til produkt- og markedssjef, og gitt over daglig leder-stillingen til Axel C.R. Lefébure.

Selskapet har også lansert et kartvektøy for skogsentreprenører, i samarbeid med Maskinentreprenørens Forbund (MEF). Verktøyet gir entreprenørene tilgang til kartinformasjon som er offentlig tilgjengelig, samlet i én løsning.

Disse tjenestene har sikret selskapet store kunder i bransjen, deriblant Skog-Data, Nortømmer, Glommen Mjøsen Skog og Fjordtømmer.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS